Het verbod op het houden van een stierengevecht is verboden

stierengevecht

Een rechtbank  in San Sebastian heeft het verbod op het houden van stierengevechten in Illunbe opgeheven en daardoor kunnen ze nu daar terug door gaan.

Het verbod was in voege gekomen toen de politieke partij Bildu de gemeenteraad controleerde.  De rechtbank besliste nu dat de gemeenteraad zijn bevoegdheid had overschreden en de beslissing komt er slechts enkele weken nadat het Spaanse Hooggerechtshof de beslissing vernietigde op het verbod van stierengevechten in Catalonië.

Het verbod was er gekomen als een onderdeel van een beheersovereenkomst van het Donostia Arena complex, een plaats waar de plaatselijke arena was opgenomen.  De overeenkomst stipuleerde duidelijk dat er een verbod van kracht was op het houden van activiteiten zoals stierengevechten, hanengevechten en hondengevechten.

Er werd in San Sebastian geen enkel stierengevecht gehouden toen  Bildu tussen 2012 en 2015 aan de macht was maar nu de PNV aan de macht is zijn ook de eerste stierengevechten gehouden.

Een andere rechtbank in dezelfde streek verbood een volksraadpleging die op 19 februari 2017 zou gehouden waarin de bevolking zich zou kunnen uitspreken tussen voor of tegen het stierengevecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *