Category Archives: Uncategorized

Het aantal superrijken in Spanje is toegenomen met 8 procent

agencia

Het aantal rijke inwoners in Spanje is tijdens de crisis jaren toegenomen en dat is verbazingwekkend. Tijdens deze jaren verloren veel Spanjaarden hun werk en dikwijls hun woning.  Zo zijn er volgens de Spaanse belastingdienst nu 508 personen in Spanje die een belastbaar vermogen opgeven van meer dan 30 miljoen euro en dat is een stijging met 8 procent of 37 personen.

In totaal hebben bij het Agencia Tributaria (Spaanse belastingdienst) 181.874 personen een vermogen van meer dan 555.538 euro opgegeven, een stijging met 3,4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

De grootste groep rijken in Spanje valt in de categorie van vermogens tussen de 300.000 en 1.502.000 (het gaat dan om over welk bedrag de Spaanse belastingdienst belastingen kan heffen) waarvan er 121.052 in Spanje zijn. Deze groep rijken wordt gevolgd door de groep met een belastbaar vermogen tussen de 1.502.000 en 6.100.000 waarvan er 50.287 zijn in Spanje.

Llan de Cubel

llan de cubel

Llan de Cubel is een folk groep uit Asturië en zij baseren hun muziek op de traditionele muziek uit deze streek.

Llan de Cubel is in 1984 opgericht door een groep muzikanten uit Oviedo en Cudillero. De naam van de groep hebben zij gekozen ter ere van een plaatselijke berg. In november van dat jaar hadden zij hun eerste optreden op het II Certame d’Arpa Céltica in Uviéu.

Leden

 • Simon Bradley – Viool.
 • Elías García – Bouzouki en bas.
 • Marcos Llope – Fluit en solozang.
 • Xel Pereda – Akoestische gitaar en zang.
 • Fonsu Mielgo – Percussie, toetsen en zang.
 • Xuan Rodríguez – Asturische doedelzak en zang.

Discografíe

 • Deva (1987)
 • Na Llende (1990)
 • L’otru llau de la mar (1992)
 • IV (1995)
 • Un tiempu meyor (1999)

De groep heeft een website en die kan je vinden op: Llan de Cubel
De site is in het Spaans en het Engels.

Een voorbeeld van hun muziek staat hierna

Alicante doet het goed met zijn export

Tijdens de eerste helft van het jaar kan Alicante goede cijfers voorleggen wat de export betreft.  De cijfers waren zo goed dat de stijging van de export het dubbele was van de Spaanse gemiddelde.

Naast het toerisme is de export de voornaamste motor van de lokale economie en van januari tot juni was dit € 2,8 miljard waard, een stijging met 9,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Kwestie belangrijkheid sprongen industriële producten over landbouwproducten en daar  had de schoenenindustrie een grote bijdrage aan met een waarde van € 783 miljoen tot juni en dat is een stijging met 19 procent ten opzichte van vorig jaar.

Frankrijk blijft de belangrijkste klant voor de bedrijven in Alicante alhoewel de export naar Duitsland met zijn 40 procent de grootste stijging kende.

Ook de landen buiten de Eurozone kenden een flinke stijging maar dit kwam voor de daling van de waarde van de euro.

Wonen in Spanje

sjdlt-natuur5

Naast deze blog met wat serieuzer nieuws heb ik nog een andere blog over Wonen in Spanje.

Die heeft als ondertitel “Dagdagelijkse belevenissen van een Belgische immigrant” maar in feite is dat wat hoog gegrepen.  Hier zijn geen dagdagelijkse belevenissen, hier gebeurt gewoon niets.

Omdat hier niets gebeurt is het dorp populair voor mensen die hun rust zoeken en daar is ook niets mis mee.

Voor de geïnteresseerden in ons dagelijks leven in San Juan de los Terreros, die kunnen kijken op Wonen in Spanje.

Men kan zich vergissen en de foto is dan uit een verkeerde hoek genomen maar San Juan de los Terreros ligt wel aan zee.