Category Archives: Nieuws – criminaliteit

De nachtclubuitbater en zijn privaat leger

Onlangs kreeg een rechtbank te horen dat de clubeigenaar Tolo Cursach bijna de totale beschikking had over een deel van de lokale politie op Palma en dat hij zelfs de beschikking had over een paramedische unit.

Cursach, de miljonair nightclub eigenaar staat terecht voor moord, drugshandel en afpersing waarbij hij politieagenten de clubs van zijn rivalen liet binnenvallen om ze te beschuldigen van criminele feiten.

Een getuige zegde dat hij een restaurant in de buurt van het Megapark, het kroonjuweel van Cursach’s imperium, opende. Binnen de paar dagen waren zij het slachtoffer van een aantal invallen van de lokale politie.

Tijdens een personeelsfeestje, blokkeerden 10 politiewagens het gebouw en een dozijn zwaarbewapende agenten stormden binnen. Zij ontkleedden de eigenaar tweemaal, onderzochten het restaurant van onder tot boven en daarna beschuldigden zij hem van drughandel.

Zij vonden niets illegaal buiten de aanwezigheid van een 17-jarige jongen die zat te eten in het gezelschap van zijn ouders.

Daarna werd het restaurant gesloten omdat zij erotisch entertainment aan minderjarigen ter beschikking stelden.

Het hof hoorde ook dat als in een van de clubs van Cursach geweld met zwaar gekwetsten was dat er dan een speciale ambulance kwam. Dit allemaal om de reputatie van de clubs te beschermen.

De voormalige leider van de Partido Popular in Palma, Jose Maria Rodriquez, had ook een slechte week in de rechtbank te verwerken. De top politicus werd door een prostituee beschuldigd dat hij talloze orgies heeft bijgewoond die ingericht werden door Cursach. Zij beschuldigde Rodriquez er van dat hij gierig was en dat hij ongewone seksuele voorkeuren had.

Cocaïne, champagne en Russische prostituees waren in overvloed aanwezig op deze party’s.

Illegale wapenverkoper plus een aantal klanten werden opgepakt

Agenten van de Guardia Civil hebben een 24 jarige man gearresteerd die wapens verkocht op Darknet.

Dit jaar alleen heeft hij vuurwapens en munitie aan 30 verschillende klanten in 11 landen verkocht.

Zes van zijn kopers werden ondertussen gearresteerd met de hulp van Europol en de politiediensten in Cyprus, Duitsland, Spanje, Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De operatie begon toen Spaanse politieagenten een pakket konden onderscheppen waarin wapens en munitie zaten en de bestemmeling was een man in Pamplona.

Hij verkocht zijn goederen vooral via AlphaBay,op dat moment was dat de grootste marktplaats op Darknet, maar momenteel ligt de site plat door toedoen van de autoriteiten in de Verenigde Staten.

De man was de grootste en bekendste vuurwapenhandelaar op Darknet en hij nam alle mogelijke maatregelen opdat de politiediensten hem niet konden vinden.

Tot hiertoe zijn er zeven personen gearresteerd, naast de verkoper is er een koper in Spanje drie kopers in Duitsland, een in Cyprus en een in Zweden gearresteerd.

Meer dan 30 vuurwapens, een grote hoeveelheid munitie, onderdelen, metalen cartridges enz werden aangetroffen bij de man.

De verkoper op Darknet kocht ook gas/alarmpistolen op het open internet, bouwde ze om in een professionele werkplaats, verwijderde de originele serienummers en de pakketjes werden zodanig bewerkt zodat ze ongemerkt door de veiligheidscontroles zouden geraken.

Er werden invallen uitgevoerd bij de voetbalclub Marbella FC en andere bedrijven

Meer dan 100 agenten van de Guardia Civil hebben meegewerkt aan een reeks invallen in de provincie Málaga en hierbij werden 11 Russen aangehouden waaronder de voorzitter van Marbella FC.

De actie was gericht tegen de leden van een Russische maffia groepering en agenten denken dat de gearresteerden betrokken zijn in het witwassen van meer dan €30 miljoen in Spanje alleen.

Dankzij de informatie die de politieagenten kregen van Europol hebben zij zich  geconcentreerd op drie bedrijven die grote investeringen ontvingen van  criminelen.  De bedrijven in kwestie zijn Marbella FC football club, Aguas Sierra de Mijas en de Dame de Noche golf club in Marbella.

Onder de gearresteerden zijn Alexander Grinberg, president en German Pastushenko vice president van de voetbalclub maar ook directeurs van de andere bedrijven die onderzocht worden.

Volgens de Guardia Civil, is de ganse operatie opgezet door criminelen uit de Russische Federatie, een van hen is volgens de FBI ook betrokken bij een fraude,  ter waarde van  €150 miljoen, in de Verenigde Staten.

Tijdens de invallen in de 18 eigendommen, zowel commercieel als privaat, werden grote sommen cash geld, computers, mobiele telefoons, 23 voertuigen en grote aantallen vuurwapens in beslag genomen.

Alle gearresteerden verschijnen vandaag, vrijdag 29 september, al voor de rechter.

105 mensen vergiftigd met besmette tonijn

Agenten van de Guardia Civil onderzoeken zeven mensen van een bedrijf in Almeria, zij worden verdacht om besmette tonijn in de handel te hebben gebracht.

Er was een uitbraak van een histamine vergiftiging doorheen Spanje waaronder Andalucia en Murcia.  Hier werden 105 mensen besmet maar de besmetting ging verder in een aantal andere Europese landen.

Toen de overheid in Andalucia twee besmette pakketten met tonijn vond die afkomstig waren van het bedrijf in Almeria eiste men de terugname van alle tonijn die al op de markt was en men verwittigde de Guardia Civil.

Na een zorgvuldig onderzoek in het bedrijf werd het al snel duidelijk dat de voedselcontrole in het bedrijf zo slecht was dat het onmogelijk te zeggen was van welk pakket aan de oorsprong van de besmetting lag.  Een zaak was zeker, zes leveringen waren zeker besmet met histamine .

Bovendien had het bedrijf nieuw geïntroduceerde plannen ingevoerd voor de controle op de voedselveiligheid maar daar sprong men vrij soepel mee om.  Zo werden er geen gegevens bijgehouden van de bewaring van de vis of de tijd die de vis bewaard werd.

De agenten ontdekten ook dat het bedrijf zijn klanten wijsmaakte dat de tonijn gevangen werd in duurzame gebieden en met speciale lijnen, in werkelijkheid werd de tonijn gewoon gevangen met een net.

Als de beschuldigingen bewezen worden dat riskeren de zeven beschuldigingen tegen de openbare volksgezondheid, opmaak van valse documenten en andere criminele activiteiten tegen de consumenten.

Illegale import van steroïden aan banden gelegd door de Guardia Civil

Na een onderzoek dat gestart werd in Palma zijn 41 personen gearresteerd voor de illegale import en verkoop van verboden producten ter waarde van €2 miljoen.

Agenten van de Guardia Civil ontdekten dat in een sportcomplex in Palma de Mallorca verboden producten,waaronder anabole steroïden, verkocht werden die de gezondheid kunnen schaden.

Gebaseerd op informatie die tijdens een eerste onderzoek verkregen was realiseerden de agenten zich dat de import en de verkoop veel groter in omvang was dan dat zij eerst dachten.  De producten kwamen via Portugal naar Spanje maar origineel kwamen de producten uit Bulgarije , Griekenland, Hongarije, Letland, Polen en de Verenigde Staten.

In het algemeen kwamen deze producten naar Spanje in wagens met een valse vloer en zij werden verdeeld naar sportcentra.  Dat was vooral op de Balearen, Barcelona en de Canarische Eilanden maar ook in de provincies Almeria, Huelva, Malaga, Tarragona en Toledo kwamen deze producten terecht.

Uiteindelijk denken de onderzoekers dat er tussen 2016 en 2017 4.400 pakketten met een totaal gewicht van 3,1 ton Spanje zijn binnengebracht.

Betaling van de producten gebeurde cash en zo ontdekten de agenten een pakket printer cartridges waarin € 80.000 verstopt was, de bestemming was Griekenland.

Tijdens 45 verschillende invallen in eigendommen vonden de agenten een groot volume aan illegale producten, €180.000 cash, vijf luxewagens, drugs en een aantal wapens.

Honden van stierenvechter werden in zijn tuin vergiftigd

De stierenvechter die tijdens de Toro de la Vega vieringen in 2015 de stier doodde vond zijn honden vergiftigd in zijn achtertuin.

Francisco Alcala, ook bekend als ‘Cachobo’, kwam thuis en hij vond drie van zijn honden dood en twee andere waren in een doodsstrijd verwikkeld.  Naast de dieren was de tekst geschilderd “Kchovo, moordenaar” en een tekening van wat een stier moet voorstellen.

Volgens geruchten werden er sporen van dierenvoeding gevonden die behandeld waren met vergif.

Seprona, de dieren en milieuafdeling van de Guardia Civil, onderzoekt het voorval maar een theorie is dat actievoerders tegen het stierenvechten verantwoordelijk zijn voor dit wrede voorval.

De politie staat op de uitkijk naar dieven

De Guardia Civil roept telers en verantwoordelijken van coöperatieven op om alle verdachte voertuigen en personen te melden die rondhangen in de buurt van hun wijngaard.

Dit is zeer belangrijk in de buurt van L’Alacanti en Medio Vinalopo waar meer dan 150 agenten de wacht houden om de wijngaarden te beschermen.

“Zelfs basisinformatie helpt ons en details zijn belangrijk”, dat zegt Francisco Rodriguez, Dienstchef op het hoofdkwartier van de provincie Alicante.

De Guardia Civil heeft een lijst met veiligheidsmaatregelen gemaakt die de telers zouden moeten volgen.  Een van de maatregelen is dat men zijn werkwijze minstens een maal per week veranderd in de periode dat de druiven geplukt worden. Verder roept de Guardia Civil op alle diefstallen te melden, zelfs al is het maar een halve kilo.

Daarnaast zijn er basis raadgevingen zoals veiligheidsmaatregelen voor de opslag van de druiven en het werkmateriaal. Ook het gebruik van Alertcops wordt aangeraden.

Dit is een gratis App waarmee men een alarm kan laten afgaan bij de politiediensten Meer informatie over de app, in het Spaans en het Engels kan je vinden op Alertcops. Downloaden kan van Google Play.

Twee drugshandelaars nemen een verkeerde beslissing

Foto: Guardia Civil

Het was bijna een scene uit een satirische film toen twee jonge mannen bezwarend bewijs in brand wilden steken in Atarfe.

Agenten van de Guardia Civil verdachten de twee mannen van de verkoop van marihuana en zij beslisten om onverwacht een bezoek aan de twee te brengen.

Toen de agenten voor de deur stonden geraakten de mannen in paniek en zij beslisten om een aantal marihuana planten in brand te steken maar hun plan was niet goed doordacht.

In de plaats van de planten in een open haard te plaatsen staken zij de planten in brand op de vloer van de garage.

Toen zij er achter kwamen dat de enige weg naar buiten de garage was was ze al helemaal gevuld met rook en geraakten zij er niet meer door.  Zij moesten zelfs de agenten ter hulp roepen zodat zij hen konden redden.

De twee mannen moesten wegens een rookvergiftiging overgebracht worden naar het hospitaal en later kwam de brandweer er aan te pas om het vuur te blussen.

Eenmaal hersteld werd het koppel gearresteerd voor brandstichting en het bezit van illegale drugs.

Britse verzekeringsmaatschappij is zijn vergunning kwijt geraakt na valse schadeclaims in Spanje

Een Brits bedrijf dat vakantiegangers aanzette om valse schadeclaims in te dienen is zijn vergunning kwijt geraakt en zij moeten direct al hun activiteiten stopzetten.

De Britse overheidsorganisatie, Claims Management Regulator (CMR), ontdekte dat Allsure Ltd personen had aangezet om valse schadeclaims in te dienen omdat zij symptomen hadden gehad van voedselvergiftiging, zo kregen zij een financiële compensatie van het hotel waar zij tijdens hun vakantie hadden verbleven.

Inlichtingen die verzameld waren door de CMR, toonden aan dat het bedrijf uit Preston, Lancashire bedrieglijke onkosten had opgemaakt waarin zij de mogelijke schadevergoeding flink opklopten om zo klanten te kunnen lokken.

Deze straf is ook bedoeld om andere nietsontziende bedrijven aan te zetten om deze praktijken te stoppen waarvan vele al cliënteel zoeken aan de Spaanse costas.

De actie tegen Allsure Ltd is de laatste in een reeks waarmee de overheid deze praktijken van valse gezondheidsproblemen wil stoppen. Zij komen er ook omdat de Britse reisindustrie bezorgd is om de negatieve beeldvorming van hun toeristen. Een aantal Spaanse hotels laat trouwens geen Britten meer toe omdat de totale schadevergoeding die vorig jaar aan Britten betaald werd was opgelopen tot € 60 miljoen.

 

Illegale drankverkopers aan de Costa Blanca blijven onbestraft

Volgens de politie zullen de boetes, voor een waarde van €400.000, die aan illegale  straat en strand verkopers gegeven werden nooit betaald worden.

De choquerende bewering kwam er nadat twee agenten door een aantal verkopers werden aangevallen toen zij een boete wilden uitschrijven aan een van hen.

Uiteindelijk werden vijf agenten tijdens de vechtpartij gekwetst en werden drie personen gearresteerd en in de gevangenis gestopt terwijl zij op hun proces wachten.

Een woordvoerder van de lokale politie zegde dat het hier een oasis van straffeloosheid is waarin de illegale verkopers opereren.

Bijna 1.400 boetes, een gemiddelde van 18 per dag, zijn er door de lokale politie sinds 1 juni in Benidorm uitgeschreven.  Illegale verkopers die op straat gepakt worden krijgen een boete van € 1.200 en die op het strand krijgen een boete van €300.

Maar, zowel de beruchte bolletje-bolletje mannen met hun illegale straatspelletjes als de looky-looky mannen met hun namaakjuwelen en kleding, het ontbreken van een strenge wetgeving betekend dat zij die op het strand mojitos en andere dranken verkopen nooit zullen gestraft worden.

Onderzoekers bevestigen dat de verkopers geen officieel inkomen hebben en dat zij daarom simpelweg onvermogend zijn en dus geen boete kunnen betalen.

Daarbij komt dan nog dat zij geen eigendom bezitten dat in beslag kan worden genomen en zij gaan gewoon verder met hun activiteiten.

De enige oplossing bestaat er in dat er nog meer agenten op de stranden gaan patrouilleren om hen zo het werken onmogelijk te maken.

Zes jihadisten werden opgepakt die aanslagen in Spanje en Marokko wilden uitvoeren

Foto: Policía Nacional

De Spaanse en Marokkaanse autoriteiten hebben een extremistische terreurcel opgerold waarbij zes mannen werden opgepakt, één in de Spaanse enclave Melilla en de vijf andere in Marokko. Volgens de autoriteiten worden ze verdacht van de voorbereiding van aanslagen in Spanje en Marokko.

Vijf van de zes gearresteerden hebben de Marokkaanse nationaliteit, de zesde heeft de Spaanse nationaliteit maar is van Marokkaanse afkomst. Zij worden beschuldigd om nachtelijke bijeenkomsten te houden waarbij ze fysieke trainingen hielden om onthoofdingen te kunnen uitvoeren.

De aanslagen moesten op zowel Spaans als op Marokkaans grondgebied uitgevoerd worden.

Brandstichter van de autobus in de Ronde van Spanje aangehouden

Er is een man gearresteerd op verdenking van een aantal brandstichtingen in de provincie Almeria.  Daarbij was de autobus van de ploeg Aqua Blue Sport, deelnemer aan de Ronde van Spanje.

De Ierse ploeg plaatste schokkende beelden van het uitgebrande voertuig op het internet maar gelukkig genoeg was er niemand gekwetst.

De autoriteiten ontvingen een aantal telefoontjes over een aantal branden in de straten van Almeria,  een er van was in de hal van een appartementsgebouw.

De 55 jarige man werd op heterdaad door agenten van de Nationale Politie opgepakt toen hij terug een brand wou stichten.

Hij was in het bezit van drie aanstekers en een liter brandstof.

Man in Murcia aangehouden op beschuldiging van het aansteken van acht branden

Foto: Guardia Civil

Een man in Murcia is gearresteerd op verdenking van acht bosbranden te hebben aangestoken in Abaran en Blanca.

De arrestatie kwam er na een reeks bosbranden in het begin van augustus die in het totaal 15.000 vierkante meter bos in de as legde.  In Tollos de Blanca waren er tekenen dat de brand moedwillig was aangestoken.

Vier andere branden in Darrax waren duidelijk in brand gestoken en hier ging 1.700 vierkante meter in de as.

Dankzij  de samenwerking tussen de politie en de inwoners kon een 20 jarige man gearresteerd worden.  Inwoners hadden hem zien vertrekken juist nadat een brand was uitgebroken.

Hij riskeert een gevangenisstraf van tussen de 10 en de 20 jaar.

Spanjaarden drijven de spot met een dreigende jihadist

Onlangs kwam er weer een dreigvideo waarin een jihadist bedreigingen uitte tegen Spanje.  Het antwoord van de Spanjaarden kwam snel, er werd op de Spaanse sociale media gewoon de spot met de jihadist gedreven.

De in Cordoba geboren terrorist beloofde in de video, die uitgegeven werd door IS, dat er meer aanslagen zoals in Barcelona zouden komen.  Al-Andalus, het voormalig islamitisch gebied in Spanje wordt door hen terug geëist.

Maar de Spaanse gemeenschap op de sociale media krimpt niet in elkaar.  In de plaats daarvan bespotten zij de 22 jarige jihadist, Muhammad Yasin Ahram Perez, die in 2014 naar Syrië vertrok.

Spanjaarden met de nodige computerkennis gebruikten computerprogramma’s zoals Photoshop en maakten tal van komische afbeeldingen.

Op een foto staart de jihadist in de camera uitgerust met zijn vuurwapen.  Het lijkt er op dat hij “Een echte paella is gemaakt zonder zeevruchten” zegt.

Op een andere foto zit hij achter een glas koffie met melk terwijl hij zeurt hoe onwetend jonge jihadis zijn.

De koekjes en snoepjes lust je niet

Foto: Policía Nacional

Agenten van de Nationale Politie op Tenerife volgden hun neus en zij ontdekten een huis waarin koekjes gebakken werden waarin cannabis in verwerkt was.

Toen zij zagen dat een aantal mensen naar een woning in Arona gingen besloten zij om er ook een bezoekje aan te brengen.  Dat bezoek bracht aan het licht dat de eigenaar een grote hoeveelheid cannabis bezat en een deel was reeds verwerkt in koekjes en andere snoepjes.

Volgens de man was dit gewoon een vereniging van gelijkgezinde personen die het gebruik van deze drug wilden bevorderen.

Ongelukkig genoeg voor hem vonden de agenten een dergelijke hoeveelheid drugs dat zij hem onmiddellijk arresteerden.

Twee Britten aangehouden voor het gebruik van laserpennen op een luchthaven

Foto: Policía Nacional

Alle luchthavens krijgen er wel mee te maken en zo ontsnappen ook de Spaanse luchthavens hier niet aan, laserpennen, waarmee onverantwoordelijke personen de piloten proberen te verblinden.

De Spaanse Nationale Politie is een onderzoek gestart naar een Britse vader en zoon, die in een hotel in Torremolinos verbleven, zij zouden verantwoordelijk zijn voor een aantal incidenten op de luchthaven van Málaga.

De twee ondervraagden zijn een Britse 41 jarige man en zijn 15 jarige zoon.  Zij worden een aantal inbreuken tegen de “Ley Orgánica de protección de la seguridad ciudadana”, een controversiële wet uit 2015, ten laste gelegd wat inhoud dat zij nu boetes riskeren van €30.001 tot €600.000.

De piloten van drie inkomende vliegtuigen waarschuwden de controletoren en een buitendienst zijnde politieagent, die in hetzelfde hotel verbleef, merkte de groene stralen uit hun hotelkamer op.  Hij waarschuwde de nooddiensten om de twee Britten op te pakken en te identificeren.

De twee groene laserlichten, in de vorm van een pen, werden door de politie in beslag genomen.

Interpol onderzoekt het illegale vervoer van afval van en naar Spanje

Foto: Guardia Civil

Spaanse kranten hebben gesuggereerd dat Gibraltar betrokken is bij het illegale vervoer van afval naar Spanje maar volgens een rapport van de Guardia Civil zijn er 43 landen bij dit transport betrokken.

Operatie Tyson, dat gecoördineerd werd door Interpol,  heeft sporen gevonden van de dumping door criminelen van 1,5 miljoen ton illegaal afval verspreid over de ganse wereld.

Meer dan 1.000 agenten van de Guardia Civil en mensen van de Belastingdienst hebben tijdens het onderzoek in Spanje een aantal plaatsen in het binnenland en aan de grenzen onderzocht.

Het hoofd van de Milieupolitie van de Guardia Civil (Seprona) was tijdens de operatie het aanspreekpunt tussen de Spanjaarden en Interpol.

Zo werden twee schepen ontdekt die 6.600 ton metaalafval in zee dumpten zonder enige veiligheidsmaatregelen.

In een ander schip, afkomstig uit Dakar (Senegal), werd plasticafval gevonden zonder de nodige papieren met de oorsprong van het afval of zijn samenstelling.

Er werd een bedrijf ontdekt dat 136.000 liter gebruikte plantaardige olie en 32.000 liter afvalwater had opgeslagen zonder officiële documenten en zonder een officiële vergunning.

Drie Spanjaarden werden gearresteerd voor een afvaltransport tussen Gibraltar en Medina Sidonia in de provincie Cádiz.  De drie gearresteerden riskeren een gevangenisstraf tussen de zes maanden en de vijf jaar maar zij moeten wel, als zij schuldig bevonden worden, de milieuschade herstellen.

Interpol denkt dat de milieucriminaliteit een van de snelst groeiende internationale problemen is en dan vooral omdat er een wijdverspreid economisch voordeel uit te halen is.   Meer en meer criminele netwerken gaan zich hier dan ook mee bezig houden.

Spanje heeft een grote grote afvalverwerkingssector met de import en export van afval en er zijn er altijd die buiten de lijntjes zullen kleuren om hun winst nog te vergroten.

Momenteel komt het grootste deel van het geïmporteerde afval van binnen de EU maar er is ook een aanvoer vanuit de USA, Israël, Argentinië, Colombia, Honduras, Uruguay en Oman.

De Guardia Civil arresteerde drie personen op beschuldiging van brandstichting

Foto: Guardia Civil

De Guardia Civil in Coruña heeft drie personen gearresteerd op beschuldiging van brandstichting van 41 bosbranden in Galicia, noord Spanje.

Tijdens ‘Operation Antorchas’ werd een 53-jarige man in Messina gearresteerd op beschuldiging van brandstichting van 28 branden.  De branden begonnen op slechts enkele meters van bewoonde huizen wat een ernstig risico inhield voor de bewoners.  Bij zijn arrestatie was hij nog in het bezit van vier aanstekers.

Bovendien werden twee personen van 20 en 21 jaar uit Carrizal-Coristanco en Sixto-Carballo gearresteerd en opgesloten op beschuldiging van de aanstichters te zijn van 13 bosbranden.

Stropers van zeeanemonen werden in Cádiz opgepakt

Foto: Guardia Civil

Leden van de milieupolitie, Seprona, een afdeling van de Guardia Civil heeft na een onderzoek naar het stropen van zeeanemonen, dat een jaar duurde, het onderzoek kunnen afsluiten.

In twee onafhankelijke acties in Cádiz en Málaga hebben agenten 3.325 kilo zeeanemonen, 72 kilo zee-egels, 24 netten, duikmateriaal en drie voertuigen in beslag genomen.

Vier groothandelaars in Cádiz kochten de zeeanemonen van de vier stropers om ze legitiem verder te verkopen.  Daartoe hadden ze een systeem ontwikkeld om zo de officiële licenties die afgeleverd worden door de Junta de Andalucía zelf te fabriceren.

De illegaal gevangen zeeanemonen werden geleverd door stropers die werkzaam waren aan de kusten van de provincies Cádiz, Granada en Málaga.

Iedereen die in het onderzoek voorkomt was werkzaam met elkaar op verschillende plaatsen zodat hun werkzaamheden niet ontdekt werden.

Omdat het onmogelijk was om de originele vindplaats van de dieren te bepalen heeft het departement voor Landbouw en Visserij beslist om de ganse vangst te vernietigen.

Man schiet hond neer met pijl en boog

Foto: Guardia Civil

Volgend op een klacht in Alcalà de Xivert,regio Valencia, arresteerden agenten van de Guardia Civil een man die een hond neerschoot met pijl en boog.

Het dier werd door zijn eigenaar in een plas bloed terug gevonden en hij ging direct met het dier naar de dierenarts.  Daar ontdekte men met behulp van Röntgenstraling dat er een pijlpunt in het lichaam van de hond aanwezig was die zoveel schade had aangericht dat een operatie noodzakelijk was.

Agenten gingen op onderzoek uit en zij ontdekten in een nabijgelegen boerderij een 38-jarige man  die de hond had neergeschoten toen het dier over zijn land liep.

Hij werd onmiddellijk gearresteerd en zal beschuldigd worden van wreedheid en mishandeling van een huisdier.

De gewonde hond geniet ondertussen van een voorspoedig herstel.