Category Archives: Muziek – rumba rock

Huecco

huecco

Iván Sevillano Pérez, de echte naam van Huecco is een Spaanse zanger en hij is geboren in Plasencia maar hij groeide op in Madrid (Aluche) en Leganés.

Hij is tevens een voormalig lid van de groep, Sugarless.

Voor zijn singel “Se acabaron las lágrimas” kreeg hij voor de opname van zijn videoclip steun van het Ministerie voor Gelijke Kansen voor zijn boodschap tegen het geweld tegen vrouwen.

Na het verlaten van Sugarless bracht hij in 2006 een album uit met zijn eigen naam. Zijn tweede album kreeg de naam “Assalto” en dit album kwam in 2008 op de markt.

De muziek van Huecco is een mengeling van een groot aantal stijlen, hij gebruikt invloeden uit de rock, rumba, pop, mambo, ska en hip hop.

De periode bij Sugarless

Met deze groep maakte Huecco drie albums: Asegúramelo, Más gas en Vértigo. Van dit laatste album werden er in Spanje 20.000 exemplaren verkocht. Met Sugarless trad hij ook in alle delen van Spanje op maar daarnaast ook in Zuid-Amerika. Zij deden ook het voorprogramma voor de groep Slipknot.

Het eerste album als Huecco werd in de ganse Spaanstalige wereld uitgebracht maar ook in Brazilië, Portugal en de de Verenigde Staten.

Het album bevat invloeden die hij had opgedaan in La Habana, México, Tijuana, Miami, Los Ángeles, San Francisco en São Paulo zonder zijn eigen Spaanse invloeden te vergeten.

Zijn tweede album werd opgenomen in Los Ángeles en de producer was Thomas Russo. Huecco liet zich hier vooral inspireren door de flamenco en het Franse chanson. Op dit album vinden we ook liedjes terug in het Portugees en het Frans.

Discografie

  • Huecco (2006)
  • Assalto (2008)
  • Dame vida (2011)
  • Lobbo (2016)

De website van Huecco kan je vinden op Huecco.

Manuel Quijano

manuel quijano

Manuel Quijano Ahijado is geboren op 27 januari 1967 en hij is zanger, producer en componist.

Hij was lid van de groep Café Quijano tot aan het uiteenvallen van de groep in 2007 en hij was de bedenker van het beroemde geluid “Sonido Quijano”.

Met deze groep maakte hij in 1997 zijn eerste album “Café Quijano” en in 1999 kwam het tweede album “Sonido Quijano” op de markt.

Op dit album stond “La Lola” en hiermee kreeg de groep wereldwijd erkenning.  Zij werden in 2000 de eerste Spaanse groep die genomineerd werd voor de Grammy Americanos. Het werd nog een dubbele nominatie omdat zij in 2000 en 2003 genoemd werden op de Latin Grammys.

In 2001 kwam “La taberna del Buda” op de markt en hier werden 1 miljoen exemplaren verkocht.

In 2003 kwam dan het laatste album op de markt “Qué grande es esto del amor” en hier werkten Joaquín Sabina en Céline Dion aan mee.

Na het einde van de groep speelde en componeerde hij onder de naam Quijano. Zijn eerste solo album was “Vidas y venidas” en dat kwam op de markt in 2007. Zes weken later kreeg hij hier al een gouden plaat voor.

In 2009 kwam dan “Santa Mónica Boulevard” uit, zijn tot op heden laatste album. Het werd opgenomen in de “Westlake Studios”. Hier kwam zijn eerste single van, “Monica”.

Een voorbeeld van zijn muziek kan je hierna vinden:

Café Quijano

cafe quijano

Café Quijano is een Spaanse rock groep die haar oorsprong had in León.

Geschiedenis

De groep bestaat uit drie broers, Manuel, Óscar en Raúl. Zij waren alle drie zangers in hun stad León waar zij in het centrum, samen met hun vader, een bar hadden.

Deze bar had de naam “La Lola” naar de naam van een van hun meest beroemde liedjes. De meeste liedjes zijn composities van Manuel Quijano, de oudste van de drie broers.

Zij hebben vier cd’s gemaakt die alle vier een groot succes hadden.

De groep ging uit elkaar in 2007. Manuel Quijano begon met een solo carrière en hij bracht zijn eerste album uit, “Vidas y venidas”. Dit album kwam op de markt bij het onafhankelijk label Rebels Music, dat eigendom was van Manuel.

De leden van de groep begonnen elk aan een solo carrière maar in oktober 2012 begonnen zij aan hun vijfde studioalbum Orígenes: El Bolero, waarmee ze een van de  best verkochte albums  op  iTunes España werden.

Leden

* Manuel Quijano
* Óscar Quijano
* Raúl Quijano

Discografie

* Café Quijano (1998)
* La extraordinaria paradoja del Sonido Quijano (1999)
* La taberna del Buda (2001)
* Qué grande es esto del amor! (2003)
* Grandes éxitos (2008)
* Orígenes: El Bolero (2012)
* Orígenes: El Bolero Vol. 2 (2013)
/ Orígenes: El Bolero Vol. 3 (2014)

De groep heeft nog steeds zijn website en die kan je vinden op Café Quijano

Een voorbeeld van hun muziek kan je hierna vinden: