Category Archives: Muziek – punk rock

Tensa Espera…

tensa

Tensa Espera… is een Spaanse punk rock groep uit de Madrileense voorstad Móstoles.

De groep begon in 2007 in Móstoles waar de zanger David Yuste besloot om met een rockgroep te beginnen. Hij kreeg hierbij de hulp van Iván (gitarist) en zij bepaalden het typische geluid van de groep. Tensa Espera… heeft een eigen unieke stijl de gekenmerkt is door de krachtige rock en de eigen eenvoudige teksten.

“Arrancamos” is de titel van hun eerste album. Het bevat 10 liedjes en de teksten gaan over sociale thema’s, het dagelijks leven en intieme gevoelens.

Op dit album staan ook enkele “klassiekers” van de groep: Esta vez, Me tienes cansado en Si no estás tú.

Samenstelling van de groep:

Momenteel en na tal van wijzigingen in de groep bestaat de groep uit:

  • David Yuste (Yuste) – Zang en akoestische gitaar
  • Iván García (Iván) – Elektrische Gitaar
  • Daniel Bullido (Mini) – Drum
  • Abel Agudo (Abel) – Bas

Discografie

  • Arrancamos (2007)
  • Mordiendo la Luna (2010)

Miguel Costas

miguel

Miguel Costas is een gitarist en zanger uit Galicië en hij maakte deel uit van Siniestro Total, Aerolíneas Federales en Los Feliz.

Met Siniestro Total

In het begin van 1980 vormde hij met Germán Coppini als zanger en Julián Hernández aan de drum de groep “Coco y los del 1.500”. Miguel Costas nam hier de gitaar voor zijn rekening. Op het einde van augustus 1981 veranderden zij de naam van de groep in Siniestro Total. Toen Coppini de groep verliet nam Miguel ook de zang voor zijn rekening tot hij in 1994 de groep verliet.

Met Aerolíneas Federales

Miguel Costas sticht in 1981 een andere groep, Aerolíneas Federales, samen met Flechi en Silvino Carreras, Federico Flechini en Bollito Singerman. In 1983 kwam de drummer Luis Santamarina er bij en Flechi stopt als zanger van de groep, later zal hij de groep zelfs verlaten. Uiteindelijk zal Miguel Costas de groepen Siniestro Total en Aerolíneas Federales verlaten.

Met Los Feliz

Na zijn vertrek uit Siniestro Total vormde hij weer een nieuwe groep waarin hij de gitaar en de zang voor zijn rekening nam en de andere leden van de groep waren Javier Martínez op de drum en Silvino Díaz op de gitaar.

Miguel Costas solo

Na zijn vertrek uit Los Feliz vormde hij terug een groep waarin hij de gitaar en de zang voor zijn rekening nam. Met deze groep raakte hij thema’s in zijn liedjes aan die hij voordien gebruikte.

Discografíe

Met Siniestro Total

* ¿Cuándo se come aquí? (1982)
* Siniestro Total II: El Regreso (1983)
* Menos mal que nos queda Portugal (1984)
* Bailaré sobre tu tumba (1985)
* Gran D Sexitos (1986)
* De hoy no pasa (1987)
* Me gusta cómo andas (1988)
* En beneficio de todos (1990)
* Ante todo mucha calma (1992)
* Made in Japan (1993)

Met Aerolíneas Federales

* Aerolíneas Federales (1986)
* Hop Hop (1987)
* Tomando Tierra (1988)
* Échame Sifón (1989)
* Una o Ninguna (1991)

Met Los Feliz

* Aleluya (1997)
* Enséñame la pasta (1999)
* Ataque de marketing (2002)

Solo

* Condenados a Costas (2008)
* Costas is Back (2011)
* Alguien tenía que hacerlo (2013)

De website van Miguel Costas

Hierna kan je een voorbeeld van zijn werk in nieuwe stijl vinden, hij lijkt niet zo gelukkig te zijn met ambtenaren.