Category Archives: Nieuws – economie

Er komen importheffingen op Spaanse olijven in de Verenigde Staten

Foto: David Brühlmeier

De Verenigde Staten hebben vorige donderdag importheffingen vastgelegd op rijpe Spaanse olijven omdat zij, volgens de Verenigde Staten, zij geteeld worden met oneerlijke subsidies die de producenten in Californië benadelen.

Deze actie is een onderdeel van het plan van president Donald Trump om op een agressieve wijze de handelsbelangen van de US te verdedigen. Hij doet dit met anti-dumping en andere compenserende maatregelen die kunnen oplopen tot een importtaks van 61 percent.

Volgend op een klacht van de olijvenproducenten in Californië vond men dat de Spaanse exporteurs genoten van ontoelaatbare subsidies van tussen de 2,3 en de 7,2 procent.

Daarom heeft het Handelsagentschap de US douane opgedragen om nu baar geld te innen op de olijvenimport en die inning is gebaseerd op deze tarieven.

In 2016, importeerde de Verenigde staten Spaanse olijven ter waarde van $70,9 miljoen en die komen voornamelijk van producenten in de streek van Sevilla.

Volgens Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van Economische Zaken, zal men verder gaan op de ingeslagen weg om zo de belangen van de Amerikaanse werkers en bedrijven te vrijwaren.

De uiteindelijke beslissing in deze zaak zal genomen worden in mei. Het Amerikaans Handelsagentschap is momenteel nog bezig met 412 andere zaken in verband met anti-dumping en andere compenserende maatregelen .

Het zijn volgens de Amerikanen allemaal zaken waarbij zij vinden dat de import oneerlijk verloopt.

 

 

 

 

Een fusie van twee hotelgroepen maakt een nieuwe grootste Spaanse hotelgroep

Een Spaanse hotelgroep die nog in handen van een familie is heeft een andere hotelgroep overgenomen ter waarde van €2,2 miljard.

De NH Hotel Groep, die 400 hotels bezit in 31 landen heeft de overname bevestigd van de Grupo Barcelo, die meer dan  230 hotels bezit in 21 landen.

De fusie maakt een nieuwe grootste hotelgroep in Spanje met meer dan 600 hotels wereldwijd en met een jaarlijkse omzet van €3,7 miljard.

Met de huidige waarde per aandeel van €5 euro per aandeel heeft NH een marktwaarde van €1,75 miljard.

NH (Navarra Hotels)  is gesticht in 1978 door Antonio Catalán en de groep kreeg de naam van een Spaanse regio.

 

Spanje wil een eigen plan B indien de onderhandelingen over de Brexit mislopen

Spanje heeft een back-up plan nodig om zijn toeristische sector te beschermen tegen elke ontregeling in het luchtverkeer tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie door het mislopen in de Brexit onderhandelingen.  Dat is althans de mening van Jorge Toledo, staatssecretaris voor Europese Zaken.

Luchtvaartmaatschappijen moeten hun vluchtplannen een jaar van te voren maken zodat Spanje nog maar vier maanden heeft om te kijken of een dergelijk back-up plan noodzakelijk zal zijn omdat Groot-Brittannië normaal in maart 2019 de Europese Unie zal verlaten.  Als het Europees plan niet in werking kan treden dan zal Spanje zijn eigen plan moeten maken om de Britse toeristen toe te laten om het vliegtuig te blijven gebruiken voor hun verlof naar de zon.

Als er geen overeenkomst kan worden afgesloten dan moeten wij een plan B hebben, het is noodzakelijk dat er een Europese oplossing in werking kan treden maar als dit onmogelijk blijkt, dan moeten wijzelf een overeenkomst sluiten met Groot-Brittannië.

Nu de onderhandelingen over het Brits vertrek niet echt vlotten moet Spanje zelf zijn eigen lot in handen durven nemen om zijn toeristische industrie te beschermen zodat de 18 miljoen Britten jaarlijks kunnen blijven komen. De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, waarschuwde in augustus dat de luchtvaartmaatschappijen begin volgend jaar moord en brand zullen schreeuwen als er geen akkoord gesloten is door de Brexit.

De Nederlandse Rabobank schat dat de Britse economie 400 miljard pond tegen 2030 zal verliezen als er geen handelsakkoorden zullen  afgesloten worden met de Europese Unie.

Spaanse functionarissen zoals Toledo zijn zeer bezorgd over de toekomstige commerciële banden tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie.

Momenteel steunt Spanje volledig de Brexit onderhandelaar voor de Europese Unie, Michel Barnier.  het mislukken van de gesprekken is momenteel geen optie, want dit zou een enorme verstoring van de Spaanse economie met zich meebrengen.

Maar over een eigen plan kan ondertussen al wel gesproken worden, geen andere landen uiteindelijk volgen?

 

 

De economische crisis heeft geen negatieve invloed op het aantal rijken

Het aantal rijke inwoners in Spanje is gedurende de crisisjaren niet afgenomen maar hun aantal is zelfs toegenomen. Nu het einde van de grote economische crisis volgens velen bijna nabij is, is ook het aantal superrijke inwoners van Spanje flink gestegen.

Zo lezen we in de informatie van de Spaanse belastingdienst dat er nu 549 personen in Spanje zijn die een belastbaar vermogen hebben opgegeven van meer dan 30 miljoen euro en dat zijn er 41 meer dan vorig jaar.

Of deze cijfers de realiteit weergeven is zeer de vraag omdat ze afkomstig zijn van de Spaanse belastingdienst ( Agencia Tributaria – Hacienda). Het is zeer waarschijnlijk dat er veel meer rijke inwoners in Spanje zijn omdat niet iedereen al zijn inkomen opgeeft bij de belastingdienst.

Het gecombineerde vermogen van alle rijken in Spanje is goed voor 582,6 miljard euro waarvan het merendeel verwerkt zit in aandelen in bedrijven en onroerend goed.

Er zijn in Spanje 127.125 personen die een vermogen hebben tussen de 300.000 en 1.502.000 euro terwijl 50.738 personen bij de belastingdienst hebben opgegeven dat ze een vermogen tussen de 1.502.000 en 6.010.000 euro hebben.

Daarnaast zijn er 5.931 personen die een belastbaar vermogen hebben tussen 6.010.000 en 30.050.000 euro.

Wat het aantal zogenaamde super-rijken betreft die een belastbaar vermogen moeten hebben van meer dan 30 miljoen euro, zo zijn 549 inwoners in dit geval en zij mogen zich dus super-rijk noemen.

Dit artikel is geschreven door Remco Stoffer en aangepast voor Spanjeineennotendop.info. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Autogigant Ford investeert €750 miljoen in zijn fabriek in Valencia

De autogigant Ford gaat meer dan €750 miljoen investeren in Valencia en daarmee komt het totale geïnvesteerde bedrag in de fabriek sinds 2011 op ongeveer €3 miljard.

De Ford fabriek in Valencia heeft sinds 1976 meer dan 12 miljoen voertuigen en 16 miljoen motoren gebouwd en het is daarmee een van de grootste auto exporteurs van Spanje.

Ongeveer 90 procent van de autoproductie wordt geëxporteerd naar meer dan 75 landen waaronder de Verenigde Staten.

Het bedrijf heeft nu plannen om de nieuwe generatie Ford Kuga Sports in Valencia te gaan bouwen.

Kuga is Ford’s derde best verkopende model in Europa na de Fiesta en de Focus. De Europese verkoop van de Kuga dit jaar staat op 126.900 auto’s en dat is een verbetering met 22 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

De fabriek in Valencia is daarnaast verantwoordelijk voor de ganse productie van de Tourneo Connect en de Transit Connect. Ook de volledige productie van de Ford Mondeo, S-MAX en de Galaxy gebeurt hier in Spanje.

Volgens Steven Armstrong, president en CEO voor Europa, het Midden Oosten en Afrika is deze grote investering een herbevestiging van hun voortdurende vertrouwen in de fabriek in de regio Valencia. Hij dankte ook de nationale regering in Madrid en de Generalitat voor hun voortdurende steun en aan de uitbouw van een goed investeringsklimaat in de regio Valencia:

Momenteel stelt de fabriek in Valencia meer dan 8.000 mensen te werk en de nieuwe investeringen helpen om de tewerkstelling te behouden. Deze laatste investeringen gaan de kostefficiency verbeteren door het management, de vakbonden en de werknemers.

Komt er eindelijk schot in de zaak met de luchthaven van Corvera, Murcia

Het Franse bedrijf, Edeis, heeft zijn  bod om de luchthaven bij Corvera uit te baten ingetrokken waardoor de deur nu openstaat voor een bod van Aena.

De regionale overheid van Murcia moet nu het bod van Aena onderzoeken maar het is nu al duidelijk dat de regering niet anders kan dan het bod van Aena te accepteren omdat het simpelweg het enige bod is dat binnenkwam.

Men verwacht dan ook dat dit gaat gebeuren.  Eenmaal dit gebeurt is moet het bedrijf de nodige vergunningen aanvragen bij het ministerie van Openbare Werken en bij het Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) om de luchthaven in bedrijf te kunnen nemen.  Dit moet een tweede maal gebeuren omdat de vergunningen die in het verleden aan Aeromur gegeven werden momenteel ongeldig zijn.

Deze maatregelen zullen voor Aena  ongeveer 2 maanden in beslag nemen omdat het bedrijf bijna alle nationale en internationale luchthavens uitbaat, zij hebben dus ervaring in dit soort werkzaamheden.

Eenmaal het contract getekend is dan Aena beginnen met de opmaak van een plan om zijn activiteiten op de luchthaven van San Javier over te brengen naar Corvera.  Maar het is nu al duidelijk dat er tijdelijk een overlapping tussen beide luchthavens zal zijn.

Tijdens de transferperiode zal er een beslissing moeten vallen in verband met de toekomst van de werknemers en de ondersteunende bedrijven die momenteel in San Javier werkzaam zijn.  Verder moet er een beslissing vallen voor de voorzieningen die momenteel gedeeld worden met het Ministerie van Defensie.

De concessie van de luchthaven loopt over een periode van 25 jaar en tijdens die periode moet Aena een vergoeding van 0,73 tot 2,52 euro per passagier aan de regionale overheid betalen. De regionale administratie zal de garantie van 182 miljoen euro betalen en zij moeten het vorige contract met Aeromur nog stopzetten.

Met Aena haalt de overheid een ervaren speler op de markt binnen.  Het bedrijf baat 46 luchthavens in Spanje en 15 in Europa en Amerika uit.  Aena is daarmee de grootste uitbater van luchthavens ter wereld met in Spanje alleen al 230 miljoen per jaar.

Ook voor de regionale overheid is het een goede zaak, de bouw van het nieuwe “Aeropuerto Internacional de la Región de Murcia”  heeft 182 miljoen euro gekost en dagelijks kost het minstens 22.000 euro aan onderhoud.

De aankomst- en vertrek terminal is in totaal 28.500 vierkante meter groot en er zijn 9 gates, 25 incheckbalies, 4 kofferbanden en het is zo gebouwd dat het jaarlijks een capaciteit van 3 miljoen passagiers en 23.000 vliegbewegingen aankan.

Het vliegveld is gelegen tussen de gemeenten Corvera, Los Martínez del Puerto en Valladolises en ligt direct aan de A-30 snelweg en op slechts 35 kilometer van het Aeropuerto San Javier.

 

Verkoop van vliegtuigtickets naar Barcelona daalt met 22%

Volgens de gegevens van ForwardKeys,een  internationaal boekingskantoor voor Spanje, is sinds oktober de ticketverkoop naar Catalonië gedaald met 22% vergeleken met de periode vorig jaar.

Volgens Olivier Jager van ForwardKeys  is de politieke onrust in de regio verantwoordelijk voor de daling van de bezoekers.

“Dit zal ook een effect hebben voor de rest van Spanje omdat veel internationale toeristen aankomen in Catalonië om daarna rond te reizen door de rest van het land.

“Als de politieke crisis blijft duren dan verwacht men een verdere daling in het aantal boekingen.  Als deze trend zich verder zet dan kan dat ook zware gevolgen hebben voor de Spaanse economie omdat reizen en toerisme zo’n grote impact van 14%  hebben op het Spaans BBP. ”

ForwardKeys analyseert meer dan 17 miljoen boeking transacties per dag van alle grote reservatiesystemen.

Seat stelt de voorstelling van de naam van zijn nieuwe terreinwagen uit

Seat fabriek in Martorell

De Catalaanse crisis heeft nog andere onverwachte gevolgen met zich meegebracht.

Zo heeft de Spaanse afdeling van Volkswagen, Seat, de bekendmaking van de naam van zijn nieuwe terreinwagen (SUV) model uitgesteld.

Volgens een woordvoerder van Seat is  “de interesse van de ganse Spaanse media gefocust op de politiek in Catalonië en we moeten wachten op een beter moment.”

Seat, gevestigd in Martorell in Catalonië, had plannen om de naam van zijn nieuwe terreinwagen deze maand aan te kondigen, enkele maanden voor de lancering van het model in 2018.

De autobouwer kreeg meer dan 10.000 suggesties van het publiek voor de naam van de nieuwe terreinwagen en nu blijven er nog vier namen over: Alborán, Aranda, Ávila en Tarraco.

Eerder deze maand moest Seat zijn productie in zijn fabriek in Martorell stop zetten omdat er geen onderdelen meer waren door de protesten voor onafhankelijkheid van de regio.

De Spaanse regering verlaagt de economische vooruitzichten voor 2018

De Spaanse regering stelt de vooruitzichten voor de economische groei in 2018 bij van 2,6 percent naar 2,3 percent.  Volgens de regering ligt de oorzaak in de onzekerheid in verband met Catalonië.

In het begrotingsplan dat naar Brussel gestuurd werd staat dat er een lichte verlaging verwacht wordt van het binnenlands verbruik  door de politieke situatie in Catalonië.

Eerste minister Mariano Rajoy waarschuwde in een brief aan de Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont al voor de economische weerslag door de politieke situatie.

“De laatste stappen die door u en uw regering zijn genomen veroorzaken een grote verdeling in de Catalaanse maatschappij maar ze veroorzaken ook een enorme economische onzekerheid die het welzijn van de mensen bedreigt” schreef Rajoy.

De twee grootste Catalaanse banken zijn bij de honderden bedrijven die hun legaal hoofdkwartier overgeplaatst hebben naar andere delen van Spanje.

De kredietbeoordelingsmaatschappij Standard and Poor’s waarschuwde al voor een recessie in de regio als de crisis blijft verdergaan.

Catalaanse Cava producent Codorníu verplaatst sociale zetel naar La Rioja

Foto: LimoWreck

De Catalaanse wijn en cava producent Codorníu heeft aangekondigd dat het zijn hoofdkwartier gaat verplaatsen naar  de Spaanse wijnregio La Rioja.  Zij doen dit omwille van de onduidelijkheid die er blijft bestaan in het conflict tussen Spanje en Catalonië.

Codorníu, met basis in Barcelona, zegt in een verklaring dat zij Unideco, de holding achter het bedrijf Codorníu, overbrengt naar La Rioja om de belangen van de klanten en de werknemers te vrijwaren.

Deze verklaring  komt er enkele dagen na de aankondiging van hun concurrent, Freixenet dat zij hun hoofdkwartier overbrengen naar Spanje.

Vorig jaar in oktober keurde de Spaanse regering een wet goed die het mogelijk maakt dat bedrijven hun hoofdkwartier snel en soepel kunnen verhuizen.  Zo schrapten zij de wettelijke verplichting dat de aandeelhouders moeten beslissen over een verhuis.

Andere kleinere wijn en cava bedrijven zeggen dat zij in Catalonië blijven en enkele daarvan hebben hun steun voor de Catalaanse onafhankelijkheid uitgesproken.

Omdat het steeds onwaarschijnlijker wordt dat een onafhankelijke Catalaanse republiek lid kan blijven van de Europese Gemeenschap vertrekken er meer en meer bedrijven uit Catalonië, tot 150 bedrijven per dag.

Codorníu heeft wel bevestigd dat de werknemers, kantoren en de operationele structuur van het bedrijf in Catalonië blijft.

Het vertrek van het bedrijf kan ook versneld zijn door de dreigende Spaanse boycot tegen Catalaanse producten, een boycot die al begonnen is op 1 oktober, de dag van het referendum.

Een aantal A-merken geven de voorkeur aan een shopping center in de plaats van een winkelstraat

De internationale merken Armani en Victoria’s Secret komen naar Madrid en zij doen dat niet in protserige winkels in chique winkelstraten maar zij komen naar een nieuw shopping center van   € 200 miljoen.

Het Plaza Rio 2 is een enorm nieuw project van de Franse immobiliën gigant La Société Générale Inmobilière (LSGI).  Zij zijn er in geslaagd om een groot aantal A-merken te overtuigen om hun winkel in dit shopping center te openen.

Het shopping center ligt op de oever van Manzanares rivier in Madrid en het opent zijn deuren op 20 oktober 2017.

De Zweedse groep H&M zal ook aanwezig zijn in het center, zij hebben hier een grote ruimte om hun nieuwe productlijn te promoten.

Verder komen nog enkele bedrijven van de Inditex groep naar hier waaronder Massimo Dutti en Zara Home.

 

Meer en meer bedrijven vertrekken uit Catalonië waaronder nu ook San Miguel en Planeta

Nu de regiopresident van Catalonië, Carles Puigdemont, in het parlement op de een of andere manier de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen en die ook dichterbij komt vertrekken er nog meer grote bedrijven uit Catalonië.

Een van die bedrijven is de bierbrouwer San Miguel, zij brengen hun hoofdkwartier, al dan niet tijdelijk, over naar Malaga.

De beheerraad van het bedrijf zegt dat zij een maximale rechtszekerheid willen voor hun bedrijf. San Miguel heeft 11 brouwerijen in gans Spanje en die blijven allemaal operationeel.

Deze brouwerij is het eerste, echt groot Catalaans bedrijf dat zijn hoofdkwartier overbrengt naar Andalusië en zij volgen daarmee het voorbeeld van 27 andere andere bedrijven.

Maar het eerste bedrijf dat vandaag aankondigde dat zij gingen vertrekken was de grootste uitgever van boeken in Spanje, Planeta. De groep had eerder aangekondigd dat zij bij een verklaring van onafhankelijkheid zouden vertrekken en zij voegden de daad meteen bij het woord.

Vandaag nog zal Planeta beginnen met de verhuis van het sociale en fiscale hoofdkantoor van Barcelona naar Madrid. Daarmee voegt dit bedrijf zich bij de reeds lange en steeds langer wordende lijst van vertrekkende bedrijven.

Het probleem voor Catalonië is dat die bedrijven hun fiscaal en sociaal hoofdkwartier verplaatsen waardoor de regio in de toekomst miljarden aan inkomsten zal verliezen. De onzekere toekomst van Catalonië of de regio in de EU en eurozone zal blijven doet veel bedrijven en banken besluiten om te vertrekken uit Catalonië.

Het lijstje kan nog veel groter worden want andere grote bedrijven gaan beslissen om Catalonië te verlaten. Op deze lijst staan bedrijven zoals de Cava makers Freixenet en Codorniu maar ook maar ook Volkswagen, Lidl, SEAT, Catalana Occidente (reeds bevestigt), Pronovias en Grifols.

Catalanen en Spanjaarden zien een boycot als een politiek instrument

De Catalaanse politieke regeringspartij Candidatura d’Unitat Popular (CUP) is een linkse Catalaanse politieke partij die samen met Junts Pel Si de Catalaanse regering vormen.

Deze kleine partij heeft nu om een boycot gevraagd van bedrijven en banken als La Caixa, Caixabank, Banco Sabadell en de BBVA omdat ze Catalonië willen verlaten en dus door de CUP als verraders van het onafhankelijkheidsproces gezien worden.

Tevens vraagt de partij aan de Catalanen om met andere banken te gaan werken en hun rekeningen te verplaatsen , de partij is ook voorstander van een grote Catalaanse bank.

Maar zoals de CUP een boycot vraagt voor een aantal bedrijven boycotten de Spanjaarden nu Catalaanse producten.

Onder de grootste Catalaanse slachtoffers zijn Gallina Blanca (soep) en Cacaolat (chocolademelk), beiden eigendom van de Catalaanse familie Carulla die het onafhankelijkheidsproces actief steunt.

Verder zitten bedrijven als Vertix, DKV Seguros, SERHS, supermarktketens Bonpreu en Esclat, melkproducten producent Ato ook in de Spaanse boycot.

Sommige supermarkten in Spanje zeggen dat ze merken dat Catalaanse producten minder verkopen, iets wat ook cava producent Codorniu al jaren merkt omdat ze volgens vele Spanjaarden super separatistisch zijn.

 

Catalaanse afscheiding is vooral een economische oorlog met Madrid

Catalonië heeft af te rekenen met een ware exodus van bedrijven en wat voor de Catalaanse regio erger is, kapitaal en belastinginkomen.

Gezien de sociale en politieke onrust in de regio over een mogelijke eenzijdige afscheiding van Spanje kunnen veel grote beursgenoteerde bedrijven en banken het tegenover hun aandeelhouders en investeerders niet meer maken om in Catalonië te blijven en besluiten ze dus hun fiscaal hoofdkantoor, dus niet de kantoren zelf, te verplaatsen naar steden buiten Catalonië. Ook veel kleinere bedrijven zijn reeds vertrokken uit Catalonië of denken daar serieus over na.

Veel mensen denken dat grote bedrijven en banken zoals Caixabank, Banco Sabadell, Gas Natural Fenosa hun hele hebben en houwen uit Catalonië hebben weggehaald maar dat is niet zo. Deze banken en bedrijven hebben nu voorlopig alleen hun fiscale hoofdkantoor verplaatst naar steden zoals Madrid, Valencia, Alicante en Palma (de Mallorca).

Dat houdt in dat fiscaal gezien deze bedrijven en banken niet meer in Catalonië zijn en daar dus ook niet meer het grootste deel van de belastingen afdragen, een groot gemis aan inkomsten voor Catalonië die daar uiteraard wel op gerekend had.

Daarnaast geven veel bedrijven al aan dat de verhuizing van het fiscale hoofdkantoor slechts “tijdelijk” van aard is en men van plan is terug te keren naar Catalonië zodra de sociale en politieke situatie onder controle is. Hieronder bevinden zich Gas Natural Fenosa en ook alle onderdelen van de Caixa (Caixabank, La Caixa, Fundacion Caixa etc) en ook het waterbedrijf Aigües de Barcelona die naar Madrid verhuist. De bankgebouwen en kantoren met al hun medewerkers blijven gewoon operationeel in Catalonië alleen het sociale en fiscale gedeelte is verhuist. Buiten mogelijke financiële gevolgen hebben de verhuizingen ook het imago van een zelfstandig en sterk Catalonië verzwakt, immers als grote Catalaanse bedrijven en banken er al geen vertrouwen in hebben, hoe moet dat dan met de mensen in Catalonië zijn.

De Catalaanse autoriteiten beschuldigen de Spaanse overheid ervan de grote Catalaanse bedrijven uit Catalonië onder druk te hebben weggetrokken. Want de regering in Madrid heeft de regels zo aangepast dat bedrijven en banken via een expres decreet Catalonië in een zeer kort tijdsbestek kunnen verlaten. Of dat gedaan is om de Catalaanse autoriteiten een hak te zetten of om de economische stabiliteit te waarborgen is niet bekend maar daar zullen ongetwijfeld meerdere meningen over zijn.

Andere bedrijven zoals biotechnisch bedrijf Oryzon, textielbedrijf Dogi, winkelketen Naturhouse (een van de eerste bedrijven dat weg trok), de technologiebedrijf Eurona, investeringsbank Mediolanum en de kredietbank Arquia Banca hebben naast vele andere bedrijven daadwerkelijk hun hele hebben en houwen opgepakt en verplaatst naar Madrid en andere steden buiten Catalonië, De kans dat deze terugkomen is klein. Dit rijtje van vertrekkende bedrijven kan nog veel langer gaan worden wanneer het Catalaanse parlement de afscheiding aan zal kondigen.

Delen van dit artikel zijn overgenomen van de website Spanjevandaag van Remco Stoffer

Catalaans biotech bedrijf verhuist naar Madrid

Oryzon, een biotech bedrijf dat in 2000 gesticht werd in Barcelona, heeft nu aangekondigd dat het hoofdkantoor wordt overgebracht naar Madrid.

Het bedrijf maakte geen verwijzing naar de op handen zijnde onzekerheid in Catalonië maar in hun verklaring zegde men dat het de operationele prestaties en de relaties met de investeerders wil verbeteren.

Oryzon is de Europese leider in epigenetica, de studie van erfelijk genetisch materiaal en hoe zij worden overgebracht. Het bedrijf ontwikkelt ook een therapie om kanker en neurodegeneratieve ziektes te behandelen.

De nieuwe kantoren komen in Carrera de San Jerónimo in het centrum van Madrid.

De aankondiging van de verhuis levert nu al op, de waarde van het aandeel op de beurs in Madrid steeg onmiddellijk met 8 procent na de aankondiging van de verhuis.

Het bedrijf blijft zeggen dat de overbrenging van de hoofdzetel niets te maken heeft met de politieke onrust maar een persbericht van mei 2017, waarin de doelstellingen voor de volgende jaren werden voorgesteld was geen sprake over de verhuis.

Dit suggereert dat de politieke onrust toch iets met de beslissing te maken heeft.