Category Archives: Nieuws – arbeid

Seksuele discriminatie in het Spaanse bedrijfsleven

Foto: UGT

Drankenmaatschappij Schweppes en het Spaanse modellenagentschap Toté Vignau kregen boetes tot €25.000 nadat zij acht modellen verplichtten om mini rokjes en shirtjes met korte mouwen te dragen in regenachtig, koud weer.  Dat gebeurde tijdens het Barcelona Open Banc Sabadell tennis tournooi (Torneo Conde de Godó).

In mei 2017 kregen acht modellen een contract van Toté Vignau om aan het werk te gaan als hostess.  Zij moesten reclame maken voor Schweppes in een uniform op het tennistornooi.  Dat moest gebeuren in echt koude temperaturen en in de regen.

De Unión General de Trabajadores  (UGT) bracht de zaal naar de Catalaanse arbeidsinspectie waar zij aanklaagden dat dit een zaak van seksuele discriminatie was en zij beschuldigden de beide bedrijven ervan om in gebreke te zijn gebleven dat zij geen gezonde arbeidsomstandigheden hebben aangeboden.

Volgens de UGT heeft de arbeidsinspectie beslist dat de beide bedrijven, Schweppes en Tote Vignau, een waarschuwing krijgen voor seksuele discriminatie op het werk.  De tennisclub in Barcelona moet bovendien garanderen dat deze toestanden zich niet meer kunnen herhalen.

Op dergelijke schendingen staan boetes van €10.000 tot €187.000.

In deze zaak heeft de arbeidsinspectie een boete geadviseerd van €25.000 voor beide bedrijven waartegen zij nog in beroep kunnen gaan. Maar uiteindelijk beslist de Catalaanse minister voor werk of de boete effectief wordt opgelegd.

Later zegde een van de modellen dat zij het zo koud had, de temperaturen waren extreem laag voor de tijd van het jaar, dat zij wou stoppen met werken.  Toen zij vroeg of zij haar wat kon gaan opwarmen werd dit verboden.  De zaak veroorzaakte een dergelijke ophef dat het tennis tornooi officieel zijn verontschuldigingen aanbod en zij zegden dat zij zich niet bewust waren van de arbeidscondities van de modellen.

De ambtenaren in Andalusië moeten terug 37,5 uur gaan werken

Vanaf 8 januari werken de 250.000 ambtenaren van de autonome regio Andalusië nog 37,5 uur per week.  Ze moeten dan 35 uur aanwezig zijn op hun werkplek en de andere 2,5 uur mogen zij vanaf thuis werken.   Dit is het gevolg van de overeenkomst die de vakbonden met de regionale overheid hebben bereikt in december 2017.

De reden dat de 37,5 uren werkweek terug werd ingesteld kwam er omdat het Constitutioneel Hof de 35 uren werkweek, die de Junta de Andalusië sinds 1999 hanteerde, ongeldig verklaarde.

Door deze uitspraak van het Grondwettelijk Hof moest de regionale overheid in Andalusië een andere maatregel nemen om de 37,5 uren werkweek terug in te voeren. Men heeft dat op een creatieve manier gedaan en zo moeten ambtenaren en overheidsfunctionarissen toch maar35 uur op de werkplek zullen zijn maar de overige 2,5 uur kunnen zij vanuit huis werken.

Het is de regionale belastingdienst, Consejería de Hacienda, die zal  moeten toezien dat de werknemers ook echt thuis werken. Dat lijkt een onbegonnen werk maar men kan dit blijkbaar op jaarbasis controleren aan de hand van de geleverde prestaties.

De extra werknemers die voor de 35 uren werkweek werden aangenomen verliezen hun werk niet.

 

Spanje verhoogt het minimum loon tot 736 euro per maand

De Spaanse regering heeft ingestemd met een verhoging in 2018  met 4 procent voor de laagste lonen en dan moet het stelselmatig verhoogd worden tot 850 euro in 2020.  Deze laatste verhoging gaat slechts door als de economische groei en de tewerkstellingsgraad blijven verbeteren.

De Spaanse eerste minister Rajoy bereikte daarover een akkoord met de vakbonden en vertegenwoordigers van de werkgevers en daardoor stijgen de laagste lonen in 2018 met 28,4 euro per maand.

Tegen 2019 zal het Spaanse minimumloon stijgen tot 773 euro, een stijging met 5 procent en in 2020 stijgt het tot 850 euro per maand en dat staat voor een verhoging met 10 procent.

 

De Spaanse vakbonden kunnen deze beslissing als een overwinning beschouwen nadat zij lang hebben geroepen om een loonsverhoging.  Zo krijgen de werknemers hun deeltje van de snel groeiende Spaanse economie maar deze overeenkomst wordt enkel van kracht als er voldaan wordt aan twee voorwaarden.

Het Spaanse BBP moet groeien met meer dan 2,5 procent ten opzichte van vorig jaar en het aantal mensen die aangesloten zijn bij de sociale zekerheid moet stijgen met 450.000 personen vooraleer de verhoging van het minimumloon van kracht wordt.

Als men de huidige trends bekijkt dan zijn deze doelstellingen zeer realistisch gesteld.  De Spaanse overheid voorziet een economische groei van 3,1 procent en de werkloosheid staat op het laagste niveau sinds negen jaar.

Maar zelfs met deze stijgingen blijft Spanje volgens de cijfers van Eurostat in Groep 2 staan samen met landen zoals Portugal, Griekenland, Malta en Slovenië waar de laagste lonen tussen de 500 en de 1.000 euro bedragen.

In groep 3 staan de landen met de hoogste minimum lonen en dat zijn Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Ierland en Luxemburg waar de laagste minimumlonen boven de 1000 euro staan.

Bestuurders van de metro in Madrid zijn in staking tot 22 december

Foto: IngolfBLN

Treinbestuurders van de metro in Madrid zijn met een staking begonnen en die zal duren tot 22 december.

De vakbond heeft opgeroepen om elke dag de dienst te stoppen van 17.00 tot 21.00 maar zij beloven om een 62% minimum dienst te verlenen.

Het Sindicato del Colectivo de Maquinistas de Metro de Madrid (SCMM) vraagt dat de treinbestuurders, die momenteel beschouwd worden als ongeschoold personeel, erkend worden als echte vakspecialist.

De vakbond zegt dat zij niet staken voor meer loon, een vroeger pensioen of meer vakantiedagen, zij willen enkel een studie naar hun werkomstandigheden.

Als er geen overeenkomst bereikt wordt dan komen er meer stakingen op 8, 9, 10, 11 en 12 januari 2018 tussen 05.30 en 09.30.

Personeel van Iberia in Barcelona kondigt een kerststaking aan

Foto: Bene Riobó

Het personeel van Iberia op de luchthaven van Barcelona El Prat heeft  in de aanloop naar kerstmis een vierdaagse staking aangekondigd.  Deze staking zal vertraging en andere ellende veroorzaken voor honderden reizigers.

Personeel van de IAG groep, waaronder Vueling, Iberia en British Airways hebben de staking aangekondigd voor 21, 22, 23 en 24 december.

Ongeveer 2.000 werknemers zullen aan de staking deelnemen waaronder het grondpersoneel, het check-in en het cabine-personeel.

Volgens de vakbond komt de staking er omdat er op de luchthaven van Barcelona een zeer groot personeelstekort.

Volgens hen is het probleem ontstaan door de snelle groei van het bedrijf maar heeft het bedrijf het personeel niet aangepast aan deze snelle groei en kan het personeel daardoor onvoldoende rust nemen.

Tijdens de staking zal er tijdens deze vier dagen een beperkte dienstverlening zijn.  Men wil op deze dagen periodes van 4 uur inlassen dat er niet zal gewerkt worden maar de exacte uren zijn nog niet bekend gemaakt.

Het gemiddelde Spaanse salaris is in 2016 voor de eerste maal sinds lang gedaald

Volgens het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) is het gemiddelde bruto maandsalaris hier in 2016 op 1.878,10 euro uitgekomen en dat is 0,8% minder dan in 2015. Een gemiddelde wil niet zeggen dat dit ook het meest voorkomende salaris was in Spanje want zijn zijn er nog steeds grote verschillen tussen de lonen van mannen en vrouwen.

Voor deze studie heeft het INE gekeken naar wat vorig jaar 15.282.361 werkende Spanjaarden verdienden.

Van de werkende Spanjaarden verdiende 40% ofwel 6,1 miljoen personen tussen de 1.229,30 en 2.137,50 euro bruto per maand wat neerkomt op 14.751,60 tot 25.650 euro per jaar bij een betaling van 12 maanden. 30% van de werkers ofwel 4,6 miljoen personen verdiende een salaris van meer dan 2.137,50 euro bruto per maand wat neerkomt op 25.650 euro op jaarbasis terwijl de overige 30% ofwel 4,6 miljoen personen minder dan 1.229,30 euro bruto per maand verdiende wat neerkomt op een jaarsalaris van 14.751,60 euro op jaarbasis.

Onder diegenen die minder verdienden dan 1.229,30 euro bruto per maand zijn er 3.056.500 ofwel 20% die weer minder verdienden dan 1.002,80 euro bruto per maand en daarvan weer zo’n 1,5 miljoen werkers die weer minder verdienden dan 710,10 euro bruto per maand. Het merendeel van deze laagbetaalde werkers zijn jongeren tussen de 16 en 25 jaar.

In tien jaar tijd is het gemiddelde maandsalaris in Spanje gestegen van 1.572 euro in 2006 naar 1.878 euro in 2016, wat dus 306 euro meer is maar 15 euro minder dan in 2015. Er is echter nog steeds een groot verschil in de salarissen tussen mannen en vrouwen waarbij de vrouwen gemiddeld per maand 1.661 euro bruto verdienden maar de mannen 2.075,70 euro bruto. Dit verschil is hoofdzakelijk te danken aan het feit dat vrouwen vaker minder uren werken of deeltijdbanen hebben.

Dit artikel is geschreven door Remco Stoffer maar aangepast voor Spanjeineennotendop.info. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Komt er een taxistaking op 29 november?

De grootste vakbond van Spaanse taxichauffeurs heeft plannen om een 24 uren staking te houden op woensdag 29 november in het ganse land over de licenties van de chauffeurs.

De voorzitter van Fedetaxi Miguel Angel Leal zegt dat de voorstellen van het ministerie van Ontwikkeling “onvoldoende” zijn.

De staatssecretaris voor Infrastructuur en Transport, Julio Gomez-Pomar antwoordde dat het ministerie voor Ontwikkeling de regels niet zal veranderen en daar hoort een register bij voor alle private autobestuurders en ook de anti-fraude maatregelen blijven bestaan.

Fedetaxi heeft een buitengewone vergadering gehouden met het ministerie van Ontwikkeling nadat de rechtbank Madrid toeliet om 80 extra VTC licenties (een toelating om voertuigen te huren met een bestuurder) af te leveren in de regio.

De Spaanse taxivakbonden ijveren er al een tijdje voor om beperkingen in te stellen op bedrijven zoals Uber en Cabify waarvan zij zeggen dat zij oneerlijke concurrentie leveren.

Op donderdag 16 november is er een staking van de Franse verkeersleiders

Vertragingen en verstoringen van de vluchten tussen Noord-Europa en Spanje worden verwacht op donderdag 16 november door een algemene staking in Frankrijk.

De algemene staking begint om 01.00 en het is een protest tegen de nieuwe arbeidswetten die de Franse regering wil doorvoeren.

De  USAC-CGT en  de CGT Air France  vakbonden die de luchtverkeersleiders vertegenwoordigen hebben al gezegd dat zij ook deelnemen aan de staking.

Het Direction Générale de l’Aviation Civile heeft ondertussen de luchtvaartmaatschappijen opgeroepen om hun aantal vluchten te beperken.

Alle luchtvaartmaatschappijen hebben hun reizigers verwittigd dat alle vluchten naar en door Frankrijk getroffen kunnen worden en zij moedigen hun klanten aan om het vluchtplan van hun voorziene vlucht voor het vertrek te controleren.

Tijdens de laatste algemene staking in Frankrijk was er een enorme verstoring in het Franse luchtruim.

De grootste luchtvaartvereniging in Europa heeft zijn oproep hernieuwd om maatregelen te nemen die het effect moeten minimaliseren van stakingen op reizigers.

Volgens Thomas Reynaert, Afgevaardigd Bestuurder van A4E, zijn er sinds 2004 meer dan 250 stakingsdagen geweest en dat is genoeg.  Wij mogen niet toelaten dat deze zeer goed betaalde luchtverkeersleiders de rechten van miljoenen Europeanen aan banden leggen.

De grote luchtvaartmaatschappijen hebben al herhaaldelijk de Europese commissie opgeroepen om een aantal maatregelen te nemen:

• Verplicht de Franse luchtverkeersleiders om voor zij in staking gaan een bindende arbitrage te volgen
• Laat andere Europese luchtverkeersleiders toe om tijdens de stakingen de controle over het Franse luchtruim uit te oefenen
• Verlicht een minimumdienst tijdens de stakingsdagen van de Franse luchtverkeersleiders

Het postkantoor dat slechts 15 minuten per dag open is

Het postkantoor in Santibáñez de Vidriales, een stadje in het noordwesten van de provincie Zamora met een bevolking van ongeveer 1.000 inwoners, is slechts 15 minuten per dag geopend.

Het was een foto van de openingsuren die op Facebook terecht kwam en zo op interesse van zelfs de nationale pers kon rekenen.

Op het bericht staat: “Tijdens de maand augustus zijn de openingsuren van het kantoor gewijzigd.  De nieuwe openingsuren van het kantoor zijn van 11.15 tot 11.30.  Onze verontschuldigingen voor het ongemak.”

Veel gebruikers werden kwaad omdat zij dachten dat de werknemers slechts 15 minuten per dag moesten werken maar anderen legden uit dat dat een normale praktijk is in landelijke gebieden.

Volgens een woordvoerder van de Post “worden de openingsuren sinds 2014 gewijzigd, de normale uren zijn 10.30 tot 10.45.”

De woordvoerder gaat verder, “de  persoon de het kantoor in  Santibáñez de Vidriales moet openen heeft een dagelijkse route van 101 kilometer.” Naast Santibáñez moet hij nog de postbedeling doen in 6 andere stadjes en daarnaast moet hij nog enkele postkantoren in die stadjes gedurende een aantal minuten openen.

In landelijke gebieden zijn er zelfs stadjes die geen eigen postkantoor hebben en heeft de postbode in het gemeentehuis ter beschikking.

De reden dat de openingsuren van het postkantoor in Santibáñez veranderd werden was de vakantie van de gewone postbode.  Vanaf september zullen de openingsuren terug veranderd worden naar de gewone uren van 10.30 tot 10.45.

Catalaanse vakbond roept op 8 november een algemene staking uit

Een vakbond die de onafhankelijkheid van Catalonië een warm hart toedraagt heeft een algemene staking op 8 november uitgeroepen.

De secretaris generaal van de vakbond, Intersindical-CSC, zegt dat de staking er komt om de verloren arbeidsrechten terug te krijgen en dat het geen politieke staking is.

Deze vakbond heeft leden in tal van sectoren doorheen de openbare en publieke sector.

Volgens een verantwoordelijke van de vakbond, Marc Sallas,  is het geen politieke staking omdat politieke stakingen verboden zijn en hij roept de andere vakbonden op om hen volgende woensdag, 8 november, te vervoegen.

De Spaanse werkloosheid daalde weer tijdens het derde kwartaal

De werkloosheid is gedurende het derde trimester weer gedaald in Spanje. Volgens het onderzoek van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) daalde het aantal werklozen tussen juli en september met 182.600 personen naar een werkloosheidspercentage van 16,38% waardoor het totaal aantal werklozen eind september 3.731.700 personen is, 13,6% minder dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Belangrijk om te weten bij dit onderzoek is dat dit uitgevoerd werd tussen juli en september, de zomermaanden dus. Na de zomer, dus vanaf eind september, stijgt de werkloosheid normaal gesproken altijd vanwege het einde van de drukke vakantieperiode in Spanje. Daarom is de kans groot dat tijdens het volgende (vierde) trimester het aantal werklozen weer zal stijgen.

Piloten van Ryanair in Madrid verwerpen massaal de loonvoorstellen van het bedrijf

Piloten van Ryanair in Madrid hebben massaal het loonvoorstel, met een loonsverhoging tot 22 procent, van het bedrijf afgewezen.

De nieuwe loonvoorstellen komen er nadat het bedrijf verplicht was om meer dan 20.000 vluchten af te schaffen waardoor 700.000 passagiers in de problemen kwamen.

Ryanair zag bovendien dit jaar nog 140 piloten naar de concurrentie van Norwegian Air vertrekken wat uiteindelijk het personeelstekort nog groter maakte.

Het bedrijf gaf daarop loonsverhogingen tot €12.000 per jaar voor de piloten en tot € 6.000 voor de tweede piloten.  Maar dit voorstel was voorwaardelijk en het gold enkel voor piloten die hun loononderhandelingen zelf via de lokale agentschappen voerden en zij mochten niet verlopen via de vakbonden.

In Madrid werd het bedrijfsvoorstel afgewezen door 80,88 procent van de piloten.

De piloten zijn verder bezorgd over het tewerkstellingssysteem bij Ryanair.  Veel piloten zijn tewerkgesteld bij agentschappen of bij speciale bedrijven en de piloten willen contracten bij Ryanair zelf.

Boordpersoneel wil nu ook proberen om één onderhandelingsgroep te vormen die de loononderhandelingen voor hen allemaal met het bedrijf moet voeren in de plaats van dat zij voor elke basis apart loopt.

Ryanair gaat in Spanje en Nederland op zoek naar nieuw personeel

Ondanks de negatieve publiciteit van de duizenden afgeschafte vluchten is Ryanair nu een agressieve campagne gestart waarin zij op zoek gaan naar nieuw cabinepersoneel.

Zie je uzelf als een mogelijk lid van het cabinepersoneel, dat trouwens meer moet doen dan enkel koffie en thee serveren,  van Ryanair dan kan je uw aanvraag invullen op  http://www.crewlink.ie/recruitment-days/.

De luchtvaartmaatschappij  heeft in 2017 al 860 nieuwe piloten aangeworven waarvan 45 tijdens de laatste week.  Zij hopen nu dat, door de verbeterde lonen en arbeidsomstandigheden de nieuwkomers bij het bedrijf zullen blijven.

Ryanair heeft het geluk nu een beetje aan zijn kant, door het faillissement van de grote Britse luchtvaartmaatschappij, Monarch, komt er veel extra personeel vrij dat op zoek gaat naar werk.

Een uitzondering voor de Spaanse piloten en verkeersleiders, zij blijven Spaans praten

Er komt een nieuwe Europese regel die het taalgebruik tussen de verkeersleiders en de piloten regelt en hij gaat in vanaf 12 oktober.

De regel bepaalt dat er alleen nog maar Engels mag gesproken worden in de Europese luchtvaart.  Dat geldt dus ook voor interne vluchten waarbij Spaanse piloten in het Engels met de Spaanse luchtverkeersleiders moeten praten, ook als beiden gewoon Spaanstalig zijn.

De maatregel komt er om de veiligheid in de luchtvaart te verbeteren en er zo voor te zorgen dat er een betere internationale communicatie is.

De vakbonden van zowel de Spaanse piloten als van de luchtverkeersleiders waren de grote pleitbezorgers om het Spaans te blijven gebruiken.  Volgens hen is het voor zowel de piloten als het personeel in de verkeerstorens een vreemde gewaarwording om met elkaar in een andere taal te spreken.

Daarom werd besloten dat de Spaanse luchtverkeersleiders toch Spaans mogen blijven praten met Spaanse piloten als dat binnen de Spaanse landsgrenzen gebeurt. Daarbuiten en met internationale piloten dient men wel in het Engels te communiceren.

Eindelijk witte rook, er is een akkoord tussen de luchthavenvakbonden en de overheid

Chaos op de Spaanse luchthavens is op het laatste nippertje vermeden nadat er een princiepsakkoord kon afgesloten worden tussen de vakbonden en AENA en ENAIRE.

De beide partijen hebben op 26 september in de namiddag het akkoord ondertekend waarna het naar het ministerie van Ontwikkeling gestuurd is.

De bepalingen van het akkoord zijn nog niet bekend gemaakt maar we weten wel wat de vakbonden CCOO, UGT en USO wilden, een loonsverhoging en meer personeel.

Werknemers op de luchthavens, waaronder brandweerlui en luchtverkeersleiders, hadden gedreigd met een staking van 25 dagen in de aanloop naar Kerstmis.

Aena baat 46 luchthavens uit in Spanje.  In 2016 verwerkten zij 230,2 miljoen passagiers en daarmee maakten zij in dat jaar een winst van  €1,164 miljard.