Category Archives: Nieuws – arbeid

Komt er een taxistaking op 29 november?

De grootste vakbond van Spaanse taxichauffeurs heeft plannen om een 24 uren staking te houden op woensdag 29 november in het ganse land over de licenties van de chauffeurs.

De voorzitter van Fedetaxi Miguel Angel Leal zegt dat de voorstellen van het ministerie van Ontwikkeling “onvoldoende” zijn.

De staatssecretaris voor Infrastructuur en Transport, Julio Gomez-Pomar antwoordde dat het ministerie voor Ontwikkeling de regels niet zal veranderen en daar hoort een register bij voor alle private autobestuurders en ook de anti-fraude maatregelen blijven bestaan.

Fedetaxi heeft een buitengewone vergadering gehouden met het ministerie van Ontwikkeling nadat de rechtbank Madrid toeliet om 80 extra VTC licenties (een toelating om voertuigen te huren met een bestuurder) af te leveren in de regio.

De Spaanse taxivakbonden ijveren er al een tijdje voor om beperkingen in te stellen op bedrijven zoals Uber en Cabify waarvan zij zeggen dat zij oneerlijke concurrentie leveren.

Op donderdag 16 november is er een staking van de Franse verkeersleiders

Vertragingen en verstoringen van de vluchten tussen Noord-Europa en Spanje worden verwacht op donderdag 16 november door een algemene staking in Frankrijk.

De algemene staking begint om 01.00 en het is een protest tegen de nieuwe arbeidswetten die de Franse regering wil doorvoeren.

De  USAC-CGT en  de CGT Air France  vakbonden die de luchtverkeersleiders vertegenwoordigen hebben al gezegd dat zij ook deelnemen aan de staking.

Het Direction Générale de l’Aviation Civile heeft ondertussen de luchtvaartmaatschappijen opgeroepen om hun aantal vluchten te beperken.

Alle luchtvaartmaatschappijen hebben hun reizigers verwittigd dat alle vluchten naar en door Frankrijk getroffen kunnen worden en zij moedigen hun klanten aan om het vluchtplan van hun voorziene vlucht voor het vertrek te controleren.

Tijdens de laatste algemene staking in Frankrijk was er een enorme verstoring in het Franse luchtruim.

De grootste luchtvaartvereniging in Europa heeft zijn oproep hernieuwd om maatregelen te nemen die het effect moeten minimaliseren van stakingen op reizigers.

Volgens Thomas Reynaert, Afgevaardigd Bestuurder van A4E, zijn er sinds 2004 meer dan 250 stakingsdagen geweest en dat is genoeg.  Wij mogen niet toelaten dat deze zeer goed betaalde luchtverkeersleiders de rechten van miljoenen Europeanen aan banden leggen.

De grote luchtvaartmaatschappijen hebben al herhaaldelijk de Europese commissie opgeroepen om een aantal maatregelen te nemen:

• Verplicht de Franse luchtverkeersleiders om voor zij in staking gaan een bindende arbitrage te volgen
• Laat andere Europese luchtverkeersleiders toe om tijdens de stakingen de controle over het Franse luchtruim uit te oefenen
• Verlicht een minimumdienst tijdens de stakingsdagen van de Franse luchtverkeersleiders

Het postkantoor dat slechts 15 minuten per dag open is

Het postkantoor in Santibáñez de Vidriales, een stadje in het noordwesten van de provincie Zamora met een bevolking van ongeveer 1.000 inwoners, is slechts 15 minuten per dag geopend.

Het was een foto van de openingsuren die op Facebook terecht kwam en zo op interesse van zelfs de nationale pers kon rekenen.

Op het bericht staat: “Tijdens de maand augustus zijn de openingsuren van het kantoor gewijzigd.  De nieuwe openingsuren van het kantoor zijn van 11.15 tot 11.30.  Onze verontschuldigingen voor het ongemak.”

Veel gebruikers werden kwaad omdat zij dachten dat de werknemers slechts 15 minuten per dag moesten werken maar anderen legden uit dat dat een normale praktijk is in landelijke gebieden.

Volgens een woordvoerder van de Post “worden de openingsuren sinds 2014 gewijzigd, de normale uren zijn 10.30 tot 10.45.”

De woordvoerder gaat verder, “de  persoon de het kantoor in  Santibáñez de Vidriales moet openen heeft een dagelijkse route van 101 kilometer.” Naast Santibáñez moet hij nog de postbedeling doen in 6 andere stadjes en daarnaast moet hij nog enkele postkantoren in die stadjes gedurende een aantal minuten openen.

In landelijke gebieden zijn er zelfs stadjes die geen eigen postkantoor hebben en heeft de postbode in het gemeentehuis ter beschikking.

De reden dat de openingsuren van het postkantoor in Santibáñez veranderd werden was de vakantie van de gewone postbode.  Vanaf september zullen de openingsuren terug veranderd worden naar de gewone uren van 10.30 tot 10.45.

Catalaanse vakbond roept op 8 november een algemene staking uit

Een vakbond die de onafhankelijkheid van Catalonië een warm hart toedraagt heeft een algemene staking op 8 november uitgeroepen.

De secretaris generaal van de vakbond, Intersindical-CSC, zegt dat de staking er komt om de verloren arbeidsrechten terug te krijgen en dat het geen politieke staking is.

Deze vakbond heeft leden in tal van sectoren doorheen de openbare en publieke sector.

Volgens een verantwoordelijke van de vakbond, Marc Sallas,  is het geen politieke staking omdat politieke stakingen verboden zijn en hij roept de andere vakbonden op om hen volgende woensdag, 8 november, te vervoegen.

De Spaanse werkloosheid daalde weer tijdens het derde kwartaal

De werkloosheid is gedurende het derde trimester weer gedaald in Spanje. Volgens het onderzoek van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) daalde het aantal werklozen tussen juli en september met 182.600 personen naar een werkloosheidspercentage van 16,38% waardoor het totaal aantal werklozen eind september 3.731.700 personen is, 13,6% minder dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Belangrijk om te weten bij dit onderzoek is dat dit uitgevoerd werd tussen juli en september, de zomermaanden dus. Na de zomer, dus vanaf eind september, stijgt de werkloosheid normaal gesproken altijd vanwege het einde van de drukke vakantieperiode in Spanje. Daarom is de kans groot dat tijdens het volgende (vierde) trimester het aantal werklozen weer zal stijgen.

Piloten van Ryanair in Madrid verwerpen massaal de loonvoorstellen van het bedrijf

Piloten van Ryanair in Madrid hebben massaal het loonvoorstel, met een loonsverhoging tot 22 procent, van het bedrijf afgewezen.

De nieuwe loonvoorstellen komen er nadat het bedrijf verplicht was om meer dan 20.000 vluchten af te schaffen waardoor 700.000 passagiers in de problemen kwamen.

Ryanair zag bovendien dit jaar nog 140 piloten naar de concurrentie van Norwegian Air vertrekken wat uiteindelijk het personeelstekort nog groter maakte.

Het bedrijf gaf daarop loonsverhogingen tot €12.000 per jaar voor de piloten en tot € 6.000 voor de tweede piloten.  Maar dit voorstel was voorwaardelijk en het gold enkel voor piloten die hun loononderhandelingen zelf via de lokale agentschappen voerden en zij mochten niet verlopen via de vakbonden.

In Madrid werd het bedrijfsvoorstel afgewezen door 80,88 procent van de piloten.

De piloten zijn verder bezorgd over het tewerkstellingssysteem bij Ryanair.  Veel piloten zijn tewerkgesteld bij agentschappen of bij speciale bedrijven en de piloten willen contracten bij Ryanair zelf.

Boordpersoneel wil nu ook proberen om één onderhandelingsgroep te vormen die de loononderhandelingen voor hen allemaal met het bedrijf moet voeren in de plaats van dat zij voor elke basis apart loopt.

Ryanair gaat in Spanje en Nederland op zoek naar nieuw personeel

Ondanks de negatieve publiciteit van de duizenden afgeschafte vluchten is Ryanair nu een agressieve campagne gestart waarin zij op zoek gaan naar nieuw cabinepersoneel.

Zie je uzelf als een mogelijk lid van het cabinepersoneel, dat trouwens meer moet doen dan enkel koffie en thee serveren,  van Ryanair dan kan je uw aanvraag invullen op  http://www.crewlink.ie/recruitment-days/.

De luchtvaartmaatschappij  heeft in 2017 al 860 nieuwe piloten aangeworven waarvan 45 tijdens de laatste week.  Zij hopen nu dat, door de verbeterde lonen en arbeidsomstandigheden de nieuwkomers bij het bedrijf zullen blijven.

Ryanair heeft het geluk nu een beetje aan zijn kant, door het faillissement van de grote Britse luchtvaartmaatschappij, Monarch, komt er veel extra personeel vrij dat op zoek gaat naar werk.

Een uitzondering voor de Spaanse piloten en verkeersleiders, zij blijven Spaans praten

Er komt een nieuwe Europese regel die het taalgebruik tussen de verkeersleiders en de piloten regelt en hij gaat in vanaf 12 oktober.

De regel bepaalt dat er alleen nog maar Engels mag gesproken worden in de Europese luchtvaart.  Dat geldt dus ook voor interne vluchten waarbij Spaanse piloten in het Engels met de Spaanse luchtverkeersleiders moeten praten, ook als beiden gewoon Spaanstalig zijn.

De maatregel komt er om de veiligheid in de luchtvaart te verbeteren en er zo voor te zorgen dat er een betere internationale communicatie is.

De vakbonden van zowel de Spaanse piloten als van de luchtverkeersleiders waren de grote pleitbezorgers om het Spaans te blijven gebruiken.  Volgens hen is het voor zowel de piloten als het personeel in de verkeerstorens een vreemde gewaarwording om met elkaar in een andere taal te spreken.

Daarom werd besloten dat de Spaanse luchtverkeersleiders toch Spaans mogen blijven praten met Spaanse piloten als dat binnen de Spaanse landsgrenzen gebeurt. Daarbuiten en met internationale piloten dient men wel in het Engels te communiceren.

Eindelijk witte rook, er is een akkoord tussen de luchthavenvakbonden en de overheid

Chaos op de Spaanse luchthavens is op het laatste nippertje vermeden nadat er een princiepsakkoord kon afgesloten worden tussen de vakbonden en AENA en ENAIRE.

De beide partijen hebben op 26 september in de namiddag het akkoord ondertekend waarna het naar het ministerie van Ontwikkeling gestuurd is.

De bepalingen van het akkoord zijn nog niet bekend gemaakt maar we weten wel wat de vakbonden CCOO, UGT en USO wilden, een loonsverhoging en meer personeel.

Werknemers op de luchthavens, waaronder brandweerlui en luchtverkeersleiders, hadden gedreigd met een staking van 25 dagen in de aanloop naar Kerstmis.

Aena baat 46 luchthavens uit in Spanje.  In 2016 verwerkten zij 230,2 miljoen passagiers en daarmee maakten zij in dat jaar een winst van  €1,164 miljard.

De vakbonden zien de onderhandelingen positief in maar houden een stok achter de deur

De vakbonden van het luchthavenpersoneel zijn er gerust in dat er een overeenkomst gemaakt zal worden en dat de gesprekken gewoon verder gaan op het ministerie van Ontwikkeling.

Hun doel blijft, volgens de verslagen, om de bereikte overeenkomsten op papier te zetten wat betreft het aantal personeelsleden en het hoger loon.

De vakbonden hebben een deadline gezet, op eind september,  om tot een overeenkomst te komen want de stakingen geen anders gewoon van start begin oktober.

De Spaanse overheid is het al eens om 600 extra werknemers in dienst te nemen, momenteel wordt er dus enkel nog onderhandeld over een opslag van het loon maar het is de belastingdienst die hier de touwtjes in handen heeft.

De Spaanse belastingdienst is onwillig om de eisen van de vakbonden te accepteren

De Spaanse belastingdienst, Hacienda, gaat nu meedoen aan de vergaderingen tussen de vakbonden en de overheid om de 25 stakingsdagen te vermijden.

Het sleuteldepartement van de overheid is de belastingdienst en het is deze dienst die uiteindelijk zal beslissen of men de eisen van de werknemers zal goedkeuren.  Het is dus niet Aena en Enaire, de werkgevers van het luchthavenpersoneel, maar het is de belastingdienst die beslist omdat de twee bedrijven deel uitmaken van de openbare sector.

De minister van Hacienda, Cristobal Montoro, argumenteert dat als men meer personeel aanwerft en een loonsverhoging geeft dit een precedent is.  Dit zet dan de deur open voor alle andere bedrijven uit de openbare sector zoals Correos (de Post) , RTVE (radio en televisie) en RENFE (treinmaatschappij) .

Het luchthavenpersoneel, met de steun van de voorzitter van AENA Jose Ramon Vargas, zegt dat zij een uitzondering verdienen omdat zij de enige groep binnen AENA zijn die niet genieten van de vooruitgang van de industrie.

De gesprekken gaan dus verder maar de vakbonden zijn zich bewust dat zij de goedkeuring moeten krijgen van de Spaanse belastingdienst.

De vakbonden van het luchthavenpersoneel vrezen het ergste voor de verdere gesprekken

De gesprekken tussen de overheid en de vakbonden van het luchthavenpersoneel gaan niet zo vlot meer als bij de vorige gesprekken en enkele vakbonden vrezen al het ergste.

De vergadering van 12 september was een technische vergadering en juist deze onderwerpen brachten een grotere afstand tussen de twee partijen aan het licht.  De gesprekken van 13 september moeten nu gebruikt worden om terug gemeenschappelijke raakvlakken te vinden.

De vakbonden hebben al gewaarschuwd dat zij hun 25 stakingsdagen enkel opgeschort hebben en dat ze enkel definitief afgeschaft worden als aan al hun eisen over salaris en personeel voldaan worden.  Momenteel vinden zij het aanbod van de overheid te weinig.

Zo willen de vakbonden voor alle Spaanse luchthavens 700 werknemers extra en een opslag van hun loon  die groter is dan 1%.

De Spaanse werkloosheid daalde tot een recordlaagte

De werkloosheid in Spanje is teruggevallen tot het laagste aantal in 8 jaar.

3.382.324 mensen zijn momenteel geregistreerd als werkloze, een aantal dat voordien hoger dan 4 miljoen was.

Het laatste jaar was er een daling te zien van meer dan 300.000 werklozen.

Niettegenstaande een toename van 15.000 werklozen in augustus, door het einde van het toeristisch seizoen, blijven de cijfers voor dit jaar zeer positief.

De meerderheid van de nieuwe jobs zijn dit jaar gecreëerd in de gezondheid- en sociale diensten.

Onderwijs, constructie en productie daalde licht maar een herstel zal optreden in september.

Spaanse treinstaking op komst voor eind september

De grootste vakbond in Spanje heeft een nationale treinstaking uitgeroepen voor 29 september, deze staking kan samenvallen met een staking op de Spaanse luchthavens.

De vakbond CC.OO. die de werknemers vertegenwoordigd bij de treinmaatschappij Renfe en de infrastructuurmaatschappij Adif vraagt meer jobs en beter loon.

De nationale staking loopt van 0:00 tot 23:00 op 29 september en zal een effect hebben op alle lokale,  regionale en hoge snelheidstreinen van het netwerk.

De vakbond zegt dat de twee maatschappijen een personeelsbestand hebben dat zo klein is dat het schadelijk is voor de dienstverlening en de veiligheid.  Verder zou het treinmateriaal en de infrastructuur te lijden hebben onder een gebrek aan onderhoud.

Volgens cijfers van de vakbond hebben de twee overheidsbedrijven samen 26.000 werknemers, in 2005 waren dat er nog 32.000.

Op het einde van juli heeft Renfe nog 274 treinen moeten afschaffen als gevolg van een staking van de vakbond CGT.

De stakingen op de luchthavens zijn opgeschort omdat de onderhandelingen verdergaan

De luchthavenvakbonden hebben hun 25 dagen staking opgeschort omdat de onderhandelingen met de regering een substantiële vooruitgang hebben gemaakt.

De minister van Infrastructuur en Transport, de voorzitter van Enaire en de voorzitter van Aena hebben op een vergadering met de vakbonden CCOO, UGT en USO een nieuw plan voorgelegd dat zij verder bespreken op een vergadering op 12 september.

Met deze vergadering zijn de stakingen opgeschort en er zijn geen nieuwe data vastgelegd waarop de deadline kan verstrijken.

Een woordvoerder van de vakbond CCOO zegde dat zij de onderhandelingen een kans moeten geven.

De vakbonden vragen een loonverhoging van meer dan 1 procent, een lijst met voordelen voor alle werknemers en meer personeel op de werkvloer.