Category Archives: Nieuws – verkeer

De verkoop van elektrische en hybride voertuigen zat in 2017 in de lift

Elektrische en hybride voertuigen worden steeds populairder in Spanje. De verkoop van deze milieuvriendelijke voertuigen is nog niet te vergelijken met de conventionele benzine- en dieselvoertuigen maar er is vorig jaar een grote stijging geweest. Het grootste probleem blijft wel het opladen van dergelijke voertuigen omdat er nog steeds niet zoveel laadpalen zijn.

Volgens de jaargegevens van de Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones (Anfac) werden er in 2017 64.386 elektrische en hybride voertuigen verkocht in Spanje, 80% meer dan in 2016 aldus . Het percentage elektrische en hybride auto’s op het totaal aantal verkochte auto’s in Spanje is 5,1%, het hoogste percentage ooit.

In totaal werden er in Spanje het afgelopen jaar 1.235.594 personenwagens verkocht, een stijging van 7,2% ten opzichte van 2016. Van dit totaal aantal verkochte personenwagens werden er 225.070 gekocht door verhuurbedrijven, een 9,2% minder dan in 2016 terwijl gewone bedrijven 362.000 auto’s kochten in 2017, een stijging met 10,1%.

Van het totaal aantal verkochte auto’s rijden er 626.371 op benzine, inclusief de hybride modellen die ook deels benzine verbruiken. Er werden in 2017 in totaal 602.318 auto’s verkocht die op diesel rijden, een 7,8% minder dan in 2016. Van alle auto’s die er verkocht werden is 50,6% een diesel model, nog steeds meer dus dan de benzinemodellen en hybride wagens.

De stijging van elektrische voertuigen waarvan er 6.972 verkocht werden in 2017, een stijging van bijna 94%, is mede te danken aan het Plan Movalt waarmee 20 miljoen euro aan financiële overheidssteun gemoeid is.

De meeste elektrische auto’s die verkocht werden waren van BMW met 1.361 i3 auto’s gevolgd door de Renault Zoe met 1.354 voertuigen (waarvan 500 exemplaren door Zity Madrid car sharing gekocht werden) en de verschillende types van de Tesla waarvan er 387 verkocht werden in 2017, een stijging met 600% ten opzichte van 2016.

Dit artikel is geschreven door Remco Stoffer voor Spanje Vandaag maar aangepast voor Spanjeineennotendop.info. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Het aantal Spaanse verkeersdoden steeg voor het tweede opeenvolgende jaar

Het aantal Spaanse verkeersdoden is voor het tweede opeenvolgende jaar gestegen en dat is een ferme tegenslag na 14 jaar dalende cijfers met de dodelijke ongevallen.

Tot 19 december zijn er tijdens verkeersongevallen  al 1.169 mensen gestorven en dat zijn er dan al meer dan in 2017 toen het jaar afsloot met 1.161 verkeersdoden.

De meeste dodelijke ongevallen gebeurden tussen juni en oktober terwijl vorig de dodelijkste maanden maart, juni, juli en augustus waren.

Toltarieven worden duurder in Andalusië

Voor de eerste maal in drie jaar gaan de gemiddelde toltarieven in Andalusië stijgen met 1,91 procent en de stijging gaat in vanaf maandag 03/01/2018.

Deze prijsstijging heeft effect op 3 wegen, de AP-4 Sevilla-Cadiz, de AP-46 Alto de las Pedrizas-Málaga en de AP-7 van Málaga tot Estepona en van Estepona tot Guadiaro.

AP-7 Málaga-Estepona 

De prijzen zijn verdeeld in twee groepen en dan zijn er nog normale en speciale tarieven.

Normale tarieven zijn het ganse jaar van kracht voor regelmatige gebruikers, bv iemand die de tolweg 60 maal gebruikte in de laatste vier maanden, met een licht voertuig en zij betalen nu €7,80 in de plaats van €7,65.

Zware voertuigen zijn verdeelt in twee categorieën en zo zijn er de 2.1 klasse voertuigen met regelmatige gebruikers en dat zijn vrachtwagens met twee en drie assen en auto’s, bestelwagens en minibussen met twee assen en een aanhangwagen met enkele as met dubbele wielen gaan nu €12,58 betalen in de plaats van €12,35.

2.2 klasse voertuigen met autobussen met twee assen, autobussen met twee assen en een aanhangwagen en autobussen met drie assen.  Zij betalen vanaf nu €15,49 in de plaats van €15,20. Alle andere categorie twee voertuigen betalen ook dit tarief.

Dan zijn er nog de speciale tarieven voor niet regelmatige gebruikers die de weg gebruiken in het hoog seizoen, ze betalen  vanaf nu €12,58  in de plaats van €12,35. Klasse 2.1 voertuigen betalen hetzelfde als lichte voertuigen en klasse 2.2 voertuigen betalen nu €20,84 in de plaats van €20,45. Speciale tarieven zijn in voege van juni tot september en tijdens de 17 dagen van de Semana Santa.

AP-7 Estepona-Guadiaro

Voor het gedeelte van de AP-7 tussen Estepona en Guadiaro is er een normaal en een speciaal tarief voorzien.  Lichte voertuigen die deze rit doen onder het normale tarief betalen nu €1,98 in de plaats van €1,95.

Categorie 1 zware voertuigen betalen nu €2,95 tegen vroeger €2,90.  Categorie 2 voertuigen betalen €3,88 tegen vroeger € 3,80.

Het speciale tarief voor dit gedeelte van de AP-7 is voor lichte voertuigen €3,31, categorie1 zware voertuigen betalen nu €3, 77 en categorie 2 zware voertuigen betalen nu €5,66.

AP-4 Cadiz-Sevilla

Lichte voertuigen en minibussen met twee assen betalen nu €7,34 een stijging met 14 cent.

Zware voertuigen worden ingedeeld in 2 categorieën waarbij de type 1 voertuigen (vrachtwagens en autobussen met twee assen en met een aanhangwagen met een as, vrachtwagens betalen nu €12,89 in de plaats van €12,65.

Type 2 voertuigen en autobussen, met of zonder aanhangwagen maar met een totaal van vier of meer assen betalen €14,32 in de plaats van €14,05.

AP-46 Las Pedrizas-Málaga

De AP-46 hanteert hetzelfde seizoenstarief zoals de AP-7 voor lichte voertuigen, zij betalen nu €3,31 in de plaats van €3,25 in het laagseizoen en zij betalen €5,04 in het hoogseizoen.

Type 1 zware voertuigen betalen nu €4,58 in de plaats van €4,50 tijdens het laagseizoen en €5,81 in het hoogseizoen.

Type 2 voertuigen betalen nu €6,57 in het laagseizoen en €8,61 in het hoogseizoen.

De jaarlijkse Kerstactie tegen dronken rijden begint vanaf vandaag

Deze namiddag begint de Spaanse politie met zijn kerstactie om het dronken rijden terug te dringen en daarvoor brengt de Guardia Civil 156 wagens op de weg om de alcohol en drugtests uit te voeren.

De uitgebreide testen gaan door tot na Drie Koningen maar tussen vandaag en Kerstdag zullen er al 4,3 miljoen controles uitgevoerd worden.  Het merendeel van deze controles zullen uitgevoerd worden op de provinciale wegen.

Aan de actie zullen 6.000 Guardia Civil agenten, 800 man personeel van de DGT verkeersdienst en 13.000 werknemers van de onderhoudsdienst van wegen deelnemen.

In 2016 waren er in Spanje meer dan 1.000 verkeersdoden te betreuren en vielen er 5.000 ernstig gekwetsten op de Spaanse wegen.

De Spaanse automobielinspectie in de praktijk

Gisteren ben ik naar de jaarlijkse automobielinspectie geweest en zoals altijd is het dan even stressen.

Na de ontvangst van de oproepingsbrief een afspraak gemaakt via de website van de ITV. Enkele gegevens invullen en ik krijg datum en uur voorgesteld, 15/12/2017 om 6.50 en ik neem dat aan. Men kan ook in het Nederlands, en in andere talen, zijn afspraak regelen.

Dus om 5.00 opstaan en om 6.00 vertrekken, het is vroeg maar dat zal mijn Noord-Europese instelling zijn, ik kom nog altijd graag op tijd.

Sinterklaascadeau

Dus om 6.33 draaide ik de ingangsweg naar de gebouwen van de ITV op en daar stond een file van zo’n 15 voertuigen voor mij maar voor een gesloten poort. Om 6.46 werden we verlost van ons wachten, er stoof ons een auto voorbij, opende de poort en wij allemaal naar de parking voor het gebouw. Daar dan nog eens vijf minuten wachten tot de deur werd geopend.

Dan staan daar 2 machines, een voor de bestuurders zonder afspraak en een tweede apparaat voor de bestuurders met een afspraak en daar staat “solo citas previas” op. Dus dat had ik nodig, alle nummerplaten met een afspraak staan daar op vermeld, drukken op uw knop en uw volgnummer valt uit apparaat.

Ondertussen was de dame achter de toonbank mijn nummerplaat al aan het afroepen want ik had nummer 1.

Papierwerk in orde gebracht, 44 euro betaald en terug naar de parking. Ondertussen was de strijd aan het andere apparaat nog aan de gang voor de mensen die geen afspraak hadden gemaakt.

Om 7.03 kwam mijn nummerplaat op het bord en kon ik naar poort 2. Daar stond al iemand van de ITV te wachten.

Snel, snel de uitlaatgassen, de veiligheidsgordels en het oliepeil nagekeken en verder naar de tweede stop, de lichten.

Hier werden de lichten, pinkers, stoplichten en de ruitenwissers nagekeken en op naar de stand remmen.

Hier de remtest van de voorwielen, achterwielen en handrem en op naar de volgende stand met de controle van de ophanging.

De controleur verdween naar beneden, dan even met het stuur snel van links naar rechts bewegen en klaar was ik met de controle.

Nog even wachten op de documenten en de broodnodige sticker om op de voorruit te kleven en weg waren we.

Om 7.15 reden we door de poort weer goedgezind naar huis, klaar voor nog een jaartje met deze wagen.

Voor de officiële volgorde van de controle kan men eens kijken op “Autocontrole of ITV”.

 

De Spaanse tolwegen worden in 2018 bijna 2% duurder

De tolwegen in Spanje gaan in 2018 bijna 2% duurder worden. Deze prijsstijging komt er nadat het afgelopen jaar geen prijswijzigingen zijn geweest voor de tolwegen. Vanaf januari zullen de prijzen voor de tolwegen dus stijgen omdat er terug meer verkeer op de tolwegen te zien is en omdat de Spaanse overheid een aantal tolwegen heeft moeten overnemen om het faillissement te voorkomen.

Het is nu het vierde opeenvolgende jaar dat er weer meer gebruik wordt gemaakt van de tolwegen. Tijdens de crisisjaren was er een enorme achteruitgang in het aantal gebruikers van de tolwegen waardoor er minder inkomsten waren en gingen er een aantal uitbaters failliet. Om een onaangename situatie te voorkomen heeft de Spaanse overheid miljarden euro’s gestoken in de overname van deze tolwegen.

De prijsstijging is in feite maar een kleine verhoging van 1,91% maar het is wel weer iets waar men moet voor betalen. In 2017 gingen de prijzen nog omlaag met 0,6% en in 2016 met 0,4%. Het jaar daarvoor in 2015 werden de prijzen bevroren.

Via deze website, in het Spaans, Catalaans en het Engels, kun men uitrekenen hoeveel je zal moeten betalen voor een af te leggen traject. Deze applicatie wordt altijd bijgewerkt met de actuele tarieven.

Dit artikel is geschreven door Remco Stoffer maar aangepast voor Spanjeineennotendop.info. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Vanaf 1 december gelden er voor het autoverkeer nieuwe milieuwetten in Barcelona

Enkele dagen geleden bleek het nog eens, de luchtverontreiniging in de Spaanse steden, maar hier niet alleen, is een groot probleem. Een aantal gemeentebesturen verkiest het om zijn kop in het zand te steken en enkele gemeentebesturen ondernemen actie.

In Barcelona is men recent wakker geschoten en heeft men nu ook een aantal maatregelen genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren.  Een van die maatregelen is dat men vanaf 1 december niet zomaar de stad mag binnen rijden met oude vervuilende voertuigen.

Vanaf 1 december mogen automobilisten die geen speciale milieusticker (etiqueta ambiental) van de Spaanse verkeersdienst DGT hebben niet zomaar de stad binnenrijden op dagen dat er veel last is van luchtverontreiniging.

Auto’s die toch in de stad geflitst worden of die bij controles worden aangetroffen kunnen een boete verwachten van 100 euro of meer.

Volgens de gemeente gaat het niet alleen om aan deze maatregel geld te verdienen maar men wil zo autobestuurders bewust maken van het milieuprobleem.

De Guardia Urbana, de gemeentepolitie dus, kan boetes uitschrijven maar zij mogen in geen enkel geval de verontreinigende auto stilzetten.

Je kan op deze website van de gemeente Barcelona zien hoe de situatie momenteel is maar ook voor de volgende dagen is er een voorspelling opgenomen.

Vanaf 1 december 2017 treedt de nieuwe maatregel in werking maar alleen op die dagen dat er een hoge verontreiniging is en alleen tussen 7 en 20 uur op doordeweekse dagen. Deze toestand zou maximaal 3 maal per jaar voorkomen.

Auto’s die op benzine rijden en voor het jaar 2000 zijn gebouwd, auto’s die op diesel rijden die voor 2006 zijn gebouwd en minibussen die gebouwd zijn voor Euro1 (voor 1994) mogen de stad niet inrijden op dagen dat er teveel milieuverontreiniging is.

Bestelbussen, vrachtwagens, bussen en motoren zijn gedurende de eerste twee jaar uitgesloten van deze beperking. Vanaf 1 december 2017 zullen 48 speciale eenheden van de Guardia Urbana controles op de stickers uitvoeren.

De toestand veranderd nogmaals op 1 december 2019, vanaf dat moment mogen auto’s die voor 1997 gebouwd zijn en bestelbussen die gebouwd zijn voor 1994 de stad Barcelona en 40 andere gemeenten in de provincie niet meer inrijden.

Het is een van de vergaande nieuwe regels die de gemeente Barcelona en vertegenwoordigers van 40 gemeenten rondom de Catalaanse hoofdstad zullen gaan invoeren om de luchtverontreiniging terug te gaan dringen.

De vraag is natuurlijk, wat gebeurd er met die voertuigen die niet ingeschreven staan in de stad Barcelona of de ruim 40 randgemeenten van de Catalaanse hoofdstad. Mogen deze wel het centrum inrijden of niet.

Als het om Spaanse auto’s gaat in principe niet want alle milieuverontreinigende auto’s zouden in feite een sticker van de Spaanse verkeersdienst (DGT) moeten hebben.

In het geval van buitenlandse auto’s is dat een ander verhaal maar het is niet helemaal duidelijk wat de regelgeving is maar er zal waarschijnlijk gekeken worden naar de Europese aanduidingen van Euro1, Euro2, Euro3 en Euro4 modellen.

Dit artikel is geschreven door Remco Stoffer maar aangepast voor Spanjeineennotendop.info. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Draag uw veiligheidsgordel of betaal een boete, de politie krijgt hulp

De nieuwe verkeerscamera’s kunnen vanaf deze week kijken of de inzittenden van de voorbij rijdende wagens hun gordel wel dragen.  Het niet dragen van de gordel brengt een boete met zich mee van €200.

De eerste 50 camera’s komen deze week in bedrijf en uiteindelijk zullen er 227 van dergelijke camera’s aan het werk zijn.

De camera’s werkten al twee maanden op proef en er werden 331 bestuurders betrapt op het niet dragen van hun gordel.  Zij ontvingen allemaal een informatieve brief.

Maar vanaf nu moeten bestuurders die hun gordel niet dragen een boete betalen.

Volgens de Dirección General de Tráfico (DGT) zijn de beelden die met deze camera’s genomen van de hoogste kwaliteit.  Alle dagen worden de beelden van de overtreders naar een centrale dienst gestuurd waar zij met speciaal ontworpen software zullen nagekeken worden.

De software verwijderd de foto’s waarop te zien is dat de autobestuurder een gordel draagt en de overblijvende foto’s worden handmatig nagekeken.

Als er een inbreuk wordt vastgesteld gaat de foto naar de provinciale kantoren van de verkeersdienst waar zij nog eens manueel worden nagekeken.

De eigenaar van het voertuig zal dan een brief ontvangen waarin hij gevraagd wordt om de bestuurder te identificeren.

Als er een passagier op de foto staat wordt zijn gezicht onherkenbaar gemaakt zodat hij niet geïdentificeerd kan worden.

Eenmaal de identiteit van de autobestuurder is vastgesteld krijgt hij een boete van €200 en trekt men 3 punten af van zijn rijbewijs.

Als de eigenaar van het voertuig de bestuurder niet kan of wil  identificeren dan krijgt hij een boete omdat hij de bestuurder niet kan identificeren.

Zestig procent van de camera’s worden op wegen geplaatst waar veel ongevallen gebeuren en de andere veertig procent komen op drukke wegen.

Het aantal Spaanse verkeersslachtoffers is met 16 procent gestegen in de laatste vijf jaar

Volgens een studie van Direct Line Insurance Company, Linea Directa in Spanje, en de Fundación Española para la Seguridad Vial (FESVIAL) hebben er tijdens de laatste 10 jaar meer dan 1,3 miljoen mensen verwondingen opgelopen tijdens verkeersongevallen.

Tijdens het onderzoek onderzocht men 912.000 aanrijdingen die tijdens de laatste 10 jaar gebeurt waren en daaruit bleek dat bijna 3 procent van de Spaanse bevolking gekwetst raakte in een verkeersincident.

De studie geeft ook weer dat het aantal doden met bijna 60 procent gedaald is maar het aantal verkeersongevallen steeg met 16 procent in dezelfde tijdsperiode.

Elk jaar worden er meer dan 13.000 mensen ernstig gekwetst en zij verblijven gemiddeld twee weken in het hospitaal om daarna gemiddeld tweehonderd dagen thuis te herstellen.

Whiplashes maken bijna 75 procent uit van de kwetsuren bij verkeersongevallen terwijl de andere veelvoorkomende kwetsuren kneuzingen en breuken zijn.

Het onderzoek wijst verder uit dat 30 procent van de dodelijke slachtoffers en 20 procent van de gekwetsten hun gordel op het moment van het ongeluk niet droegen terwijl 17 procent van de dodelijke slachtoffers bij motorrijders hun helm niet droegen.

De kost van de verkeersongevallen heeft een grote impact op de Spaanse economie, de jaarlijkse kost bedraagt bijna € 10 miljard per jaar.

Snelheidslimieten in Spanje

De DGT heeft met een Twitterbericht nog eens de aandacht gevestigd op de snelheidslimieten op de Spaanse wegen.

In feite moet er weinig uitleg bij, enkel in de weg omschrijvingen kan het wat uitgebreider.

Autopista en autovia: een verschil dat wij niet kennen maar in Spanje is het belangrijkste verschil tussen de twee dat een autopista exclusief is voorbehouden voor motorvoertuigen van meer dan 50cc en een autovia is een weg voor alle voertuigen (met enkele uitzonderingen).  Autovias zijn altijd gratis en op een autopista bestaat de mogelijkheid dat men moet betalen (peaje).

Verder zijn autopistas aangelegd als snelweg,  hebben ze veiliger op- en afritten en is het noodzakelijk dat er een aanliggende dienstweg is. Ze zijn aangelegd zodat de bestuurders een constante snelheid kunnen aanhouden, ook in de bochten.  Verder zijn er minstens twee rijvakken in elke richting.

Daarentegen zijn autovías aangelegd op bestaande wegen en daardoor zijn de op en afritten niet altijd even veilig en is er een grotere snelheidsvermindering noodzakelijk.

Fietsers mogen op een autovia rijden maar de fietser moet ouder zijn dan 14 jaar.

Carreteras Convencionales + 1,5 m arcén: gewone wegen die geen snelweg zijn maar die wel een pechstrook hebben van 1,5 m.

Resto Carreteras Convencionales: gewone wegen die geen snelweg zijn.

Vías urbanas: stedelijke wegen

 

 

Er worden de volgende dagen grote vertragingen op de Spaanse wegen verwacht

Er wordt de volgende dagen een algemene verkeerschaos verwacht want 6,3 miljoen Spanjaarden gaan allemaal de weg op.

Het alarm komt er omdat morgen (donderdag) de Spaanse nationale feestdag gevierd wordt en een groot aantal Spanjaarden maken vrijdag een brugdag zodat ze er een mooi weekendje op uit kunnen trekken.

Volgens de verkeersdienst zullen er vanaf woensdagnamiddag 15.00  tot zondagavond 24.00 14.000 man veiligheidspersoneel op het verkeersnet actief zijn.

Drug en alcohol controles worden opgedreven en een aantal  snelheidscontroles worden uitgevoerd met acht Pegasus helikopters die uitgerust zijn met radar.

Volgens de Spaanse verkeersdienst (DGT) zal het verkeer rond de grote steden vanaf deze namiddag tot stilstand komen als de vakantiegangers de mensen die van hun werk tegen komen.

Druk verkeer en verkeersopstoppingen zullen er ook op donderdag ochtend zijn wanneer tienduizenden mensen naar de kust of het platteland trekken.

Op zaterdagochtend liggen de verkeersproblemen rond de stranden, themaparken en andere vrijetijdsattracties.

Maar het zwaartepunt van alle vertragingen zijn voorzien op zondagavond, dan gaat iedereen samen op de weg.

Eindelijk witte rook, er is een akkoord tussen de luchthavenvakbonden en de overheid

Chaos op de Spaanse luchthavens is op het laatste nippertje vermeden nadat er een princiepsakkoord kon afgesloten worden tussen de vakbonden en AENA en ENAIRE.

De beide partijen hebben op 26 september in de namiddag het akkoord ondertekend waarna het naar het ministerie van Ontwikkeling gestuurd is.

De bepalingen van het akkoord zijn nog niet bekend gemaakt maar we weten wel wat de vakbonden CCOO, UGT en USO wilden, een loonsverhoging en meer personeel.

Werknemers op de luchthavens, waaronder brandweerlui en luchtverkeersleiders, hadden gedreigd met een staking van 25 dagen in de aanloop naar Kerstmis.

Aena baat 46 luchthavens uit in Spanje.  In 2016 verwerkten zij 230,2 miljoen passagiers en daarmee maakten zij in dat jaar een winst van  €1,164 miljard.

Fietser door de Spaanse politie gestopt met een overschrijding van de alcohollimiet

De Spaanse politie heeft tijdens een alcoholcontrole een oudere fietser betrapt en hij overschreed de alcohollimiet 4 maal.

Agenten van de Guardia Civil in Galicia lieten een 73 jarige man een ademtest afleggen omdat hij aan het controlepunt passeerde op een “rare” manier.

Hij riskeert nu een boete van €1.000.

Nadat hij zijn bekeuring had gekregen duwde hij zijn fiets tot aan een lokale bar waar hij nog een ander drankje nam.

In Spanje maar ook in Frankrijk, Italië en Portugal gelden dezelfde regels voor fietsers zoals voor automobilisten.

Er komt een nieuwe auto deel dienst met elektrische wagens in Madrid

Een overeenkomst tussen het Spaanse dienstenbedrijf Ferrovial en Renault lanceerde een auto deel dienst in Madrid en die kreeg de naam Zity.

De dienst gaat in oktober van start en er is een vloot beschikbaar van 500 Zoe elektrische wagens die binnen de M-30 ringweg zullen opereren.

De Renault Zoe heeft een theoretische ma maximum dekking van  400 kilometer maar het is waarschijnlijker dat hij terug moet opgeladen worden na elke 300 kilometer omdat hij enkel dienst doet binnen de stad.

Dit is dan de derde autodeel dienst die een elektrische auto in Madrid gebruikt.  De andere twee zijn Citroen en Mercedes met zijn  Smart.

Omdat een aantal landen beloven dat zij wagens die rijden op fossiele brandstof zullen verbieden  heeft dit soort experimenten belangrijke financiële implicaties voor wagenbouwers in de toekomst.