Category Archives: Muziek – flamenco pop

Los Rebujitos

rebujitos

Manuel González Vera enYerai Blanco García  vormden in 2004 de groep “Los Rebujitos”. Hun eerste album “Lo Que Me Gusta De Ti” kwam in datzelfde jaar op de markt. Er werden 40.000 exemplaren van verkocht en de bijhorende tournee bracht hen op 70 concerten die verspreid lagen over gans Spanje. Na dit succes brachten zij een Speciale Editie op de markt met extra liedjes en een DVD met o.a. videoclips.

In 2005 kwam hun tweede album “Tú de qué vas” op de markt. Dit was een meer volwassen album met aangepaste teksten en sterke pop invloeden zonder de flamenco te vergeten.

Het was dan wachten tot in 2007 voor hun derde album op de markt kwam, “A Nuestra Bola”. een album waar zij sterk hun stempel op drukten met liedjes van José El Francés, El Junco, Los Chichos… Daarnaast was er eigen werk zoals “Recordándote”, “Y Volverás”, “Ayer Soñé”, “Ya no sé qué hacer”, “Quiero” en een samenwerking met Zinkiyos, “Volar”.

In 2008 kwam dan het album “Mas claro, agua” uit. Vijf van de liedjes op dit album waren eigen werk. Zij namen tevens met La Húngara het liedje ‘Sabanas de miel’ op.

“El Niño Pena” uit 2010 is een nieuw werk van Los Rebujitos. Dit album bevat zeven eigen liedjes en zij waren meer betrokken bij het ontwerp, de samenstelling en de productie van het album.

Discografie

  • Lo Que Me Gusta de Ti. (2004)
  • Tú de Qué Vas. (2005)
  • A Nuestra Bola. (2007)
  • Más Claro Agua. (2008)
  • El Niño Pena. (2010)
  • Esencia LR/Influencia (2011)

De groep heeft een eigen website op Los Rebujitos

 

Son de Sol

son de sol

Son de Sol is een Spaanse flamenco-popgroep van drie zusters, Sole, Esperanza en Lola uit Écija, Sevilla. Zij namen deel aan het Eurovisie Songfestival van 2005.

Zij hadden al enkele albums uitgebracht maar zij werden in gans Spanje bekend door hun deelname aan het Eurovisie Songfestival met het liedje Brujería. Hiermee kregen zij ook hun eerste gouden plaat.

In 2008 brachten zij dan hun vierde album, Directo a ti. Ook dit album werd nationaal verdeeld.

Discografie

* De fiesta por sevillanas (1999)
* Callejuela (2002)
* Brujería (2005)
* Directo a ti (2008)

De groep heeft geen website maar een voorbeeld van hun muziek kan je hierna vinden:

Juan Antonio Valderrama

juan

Juan Antonio Valderrama Abril is een Spaanse zanger die bekend is onder de naam Valderrama. Hij is geboren in Madrid op 24 juni 1972.

Hij is de zoon van Juanito Valderrama en Dolores Abril.

Naast tal van andere artiesten werkte hij samen met de zangeres Clara Montes.

Discografie

* 2002: La memoria del agua, met Joaquín Sabina, Ana Belén en Vicente Amigo.
* 2004: Alfileres, met Rubén Levaniegos.
* 2006: Ilusión, met Rubén Levaniegos.
* 2009: Moderna tradición
* 2011: Sonidos Blancos

Hij heeft een website en die kan je vinden op Juan Valderrama

Een voorbeeld van zijn kan je hierna vinden:

Melody

melody

Melodía Ruiz Gutiérrez is beter bekend onder de naam Melody. Zij is geboren op 18 oktober 1990 in Dos Hermanas, Sevilla. Zij is een Spaanse pop zangeres met flamenco invloeden.

In 2001 kwam haar eerste album op de markt, “De pata negra”. Zij behaalde hiermee in Spanje en in de Verenigde Staten al direct een dubbel platina album.

Haar eerste singel “El baile del gorila” werd de zomerhit en hij bereikte de eerste plaats in Spanje en Argentinë en de tweede plaats in de Verenigde Staten.

Biografie

Zij werd geboren in een familie die zeer verbonden was met de muziek en zo werkte haar vader samen met andere familieleden in de groep Los Kiyos.

Vanaf jonge leeftijd was Melody geïnteresseerd in de flamenco muziek en dans.

Haar eerste album “De Pata Negra” kwam in 2001 op de markt en het resulteerde in tournees in Spanje, Latijns-Amerika en in de Verenigde Staten. Zij werkte samen met andere artiesten zoals Andy y Lucas.

Na “De pata negra” volgden nog de albums “Muévete” in 2002, “T.Q.M.” in 2003 en “Melodía” in 2004 met de maxisingle “La novia es chiquitita”.

In 2003 werkte zij mee aan de Disney DVD “Ellas y la Magia” en zij zong het liedje van Hercules, “Canción de Meg”.

In 2008 kwam dan haar vijfde album op de markt, “Los buenos días” en in 2014 was “Mucho camino por andar”.

Discografie

* 2001: De pata negra
* 2002: Muevete
* 2003: T.Q.M.
* 2004: Melodía
* 2008: Los buenos días
* 2014: Mucho camino por andar

Er is een website over Melody en dat kan je vinden op Melody

Lolita Flores

lolita

Lolita Flores of Lolita is de artiestennaam van Dolores González Flores, zij is geboren in Madrid op 6 mei 1958. Zij is een Spaanse zangeres en actrice.

2ij komt uit een muzikale familie want haar ouders zijn Lola Flores en Antonio González “El Pescaílla”, haar broer is Antonio Flores en haar zuster is Rosario Flores.

Haar eerste succes was “Amor, amor”. Maar ook de liedjes “Lola, Lolita, Lola” en “Atrasar el reloj” werden bekend.

In 2002 won zij de Goya als de beste actrice voor haar vertolking in Rencor Miguel Albaladejo. Lolita debuteerde in het theater met “Ana en el trópico”. Zij trad hiermee op in 2005 en 2006 doorheen gans Spanje en er waren zeer goede kritieken op haar prestaties. Het was ook een commercieel succes.

Naast haar carrière als zangeres en actrice is er die van televisie presentatrice. Zij begon hiermee samen met haar moeder in het programma “Sabor a Lolas” dat uitgezonden werd op Antena 3 tussen 1992 en 1993.

Daarna kwam in 1995 “Ay Lola, Lolita, Lola” een gelijkaardig programma op TVE, “Con otro aire in 1996 op Canal Sur en Grandiosas in 2002 op Antena 3.

Zij presenteerde op TVE Gala de Nochevieja 2008-2009 en zij nam deel aan de wedstrijd “La batalla de los coros” op Cuatro.

Daarna kwam de tournee “Lolita a Lola” die een terugblik is op haar vijfendertig jarige loopbaan in de muziekwereld. Er kwam hiervan een Live CD – DVD en zij werkte samen met andere artiesten zoals Alejandro Sanz en Malú.

Zij ontbond haar platencontract bij Warner om naar Vale music te gaan.

Discografie

* Amor, amor (1975)
* Abrázame (1976)
* Mi carta (1977)
* Espérame (1978)
* Seguir soñando (1980)
* Águila real (1983)
* Para volver (1985)
* Locura de amor (1987)
* Madrugada (1991)
* Con sabor a menta (1992)
* Y la vida pasa (1994)
* Quién lo va a detener (1995)
* Atrasar el reloj (1997)
* Lola, Lolita, Lola (2001)
* Lola, Lolita, Dolores (2002)
* Si la vida son 2 días (2004)
* Y ahora Lola. Un regalo a mi madre (2005)
* Sigue caminando (2007)
* De Lolita a Lola (2010)

Een voorbeeld van haar muziek kan je hierna vinden:

Queco

queco

Manuel Ruiz of met zijn artiestennaam Queco is geboren in 1964 in Córdoba. Hij is een zanger, gitarist, producer en componist.

Zijn eerste leerschool kreeg Queco in zijn eigen huis waar zijn vader de eerste flamencoclub van Córdoba begon, El Rincón del Cante. Daar kreeg Queco zijn eerste lessen als zanger en gitarist, een vorming welke werd verder gezet in het Conservatorio de Música de Córdoba.

Toen hij twaalf jaar was deed hij als zanger zijn eerste festivals en flamenco bijeenkomsten. Een beetje later begeleidde hij zangers zoals El Pele, Juan Villar en Luis de Córdoba.

Na een korte periode bij de Madrileense groep El Burrero begon zijn solo carrière met als resultaat zijn eerste album “Viva el amor”. Aan dit album werkte ook een nog jonge Vicente Amigo mee.

Zijn muziekstijl kan omschreven worden als pop andaluz met sterke flamenco invloeden. Tot 1990 maakte hij 4 albums: “Dragones y mezquitas”, “Ámame”, “Tu espíritu me roza” y “La cuarta luna”.

Na een zwaar verkeersongeluk veranderde Queco zijn carrière in de richting van het componeren en het produceren van albums voor anderen. Vicente Amigo was in die periode een goede vriend en hij was bijna altijd in de buurt. Uit die tijd dateren ook enkele grote albums van flamenco artiesten zoals Remedios Amaya, La Susi, Niña Pastori en El Pele.

Hij componeerde ook voor artiesten die eerder andere genres deden maar het waren altijd wel artiesten uit Andalucië zoals: Raimundo Amador, Azúcar Moreno, Pastora Soler, Felipe Conde en de groep Las Ketchup waarvoor hij hun internationale hit Aserejé schreef.

Vanaf 2003 hernam hij zijn solo carrière zonder evenwel zijn producen en componeren op te geven. Hij kreeg er ineens een grote hit bij met “Tengo”, een album waarop hij eigen liedjes opnam die al hits waren geweest door een andere artiesten.

Discografie

Viva el amor (1982)
Dragones y mezquitas (1986)
Ámame (1997)
Tu espíritu me roza (1998)
La cuarta luna (1990)
Tengo (2004)
Tengo (remixes) (2005)
Ladrón de lunas (2006)

El Barrio

el barrio

El Barrio is op 4 juni 1970 geboren als José Luis Figuereo Franco in de typische wijk Santa Maria van Cadiz.

Hij is opgegroeid onder de bescherming van de flamenco vereniging “La Perla de Cai” en  op zijn negende kreeg hij zijn eerste gitaar.

Vanaf zijn 14 trad hij op in Cordoba en Madrid vergezelt door de zangeres Juana la del Revuelo.

De geboorte van El Barrio

Hij was het beu om enkel de gitarist te zijn van zijn neef Diego Magallanes een stuurde een proefopname naar een opnamestudio.

Dit plaatst hem op de kaart en El Barrio, een verkorting van zijn geboorteplaats, is geboren.

Hij gaat op weg  met muziek gemaakt van een mengeling van flamenco, een persoonlijke inbreng, Andalusische rock en met een grote bewondering voor de meester Paco de Lucia.

In 1996 is er dan zijn eerste cd “Yo sueno flamenco”.

De artiest

El Barrio is een vernieuwer.  Door zijn fans wordt hij beschouwd als een stadsdichter van de 21° eeuw. Zijn composities hebben de smaak van Andalucia, zij gaan over liefde, haat, de wijk waar hij geboren is en de dagdagelijkse dingen.

Zonder twijfel is hij een apostel van de “nieuwe flamenco”.  Hij gebruikt het oude maar het klinkt modern.

Jongere flamenco artiesten zoals El Barrio willen de flamenco veranderen.    Oorspronkelijk ging het over de honger, de bar, de dictatuur, Andalucia en de migratie.  Maar met de flamenco zoals hij was zijn er miljoenen CD’s verkocht, er waren invloeden in de mode, universitaire studies werden uitgevoerd, enz.

De roep om verandering is ingezet met Paco de Lucia, welke de gitaar een andere plaats gaf in de muziek en instrumenten toevoegde.  Zij willen de oude structuur behouden maar met een mix van andere muziekstijlen.

Zijn poëzie doet denken aan een oudere generatie.  Surrealistischer dan Alberti, meer zigeuner dan Federico Garcia Lorca, meer gepassioneerd dan Miguel Hernández.

De liefde is de spil van zijn leven, zijn haat tegen folteren, zijn tragisch sentiment, de dood, het lot, de tradities van zijn land zijn de thema’s voor zijn liedjes.

Discografie

  • Yo sueno Flamenco (1996)
  • Mi secreto (1998)
  • Mal de Amores (1999)
  • La Fuente del Deseo
  • Yo me voy al Mundo (2002)
  • Ángel malherido
  • Playas de invierno (2005)
  • La Voz de mi Silencio (2007)
  • La Voz de mi Silencio live (2008)
  • Duermevela (2009)
  • Al sur de la Atlantida (2010)
  • Espejos (2011)
  • Hasta el fin de los tiempos (2012)

Website: een link naar zijn website vindt u hier

Hoe hij klinkt kan u hier zien en horen.