Llan de Cubel

llan de cubel

Llan de Cubel is een folk groep uit Asturië en zij baseren hun muziek op de traditionele muziek uit deze streek.

Llan de Cubel is in 1984 opgericht door een groep muzikanten uit Oviedo en Cudillero. De naam van de groep hebben zij gekozen ter ere van een plaatselijke berg. In november van dat jaar hadden zij hun eerste optreden op het II Certame d’Arpa Céltica in Uviéu.

Leden

  • Simon Bradley – Viool.
  • Elías García – Bouzouki en bas.
  • Marcos Llope – Fluit en solozang.
  • Xel Pereda – Akoestische gitaar en zang.
  • Fonsu Mielgo – Percussie, toetsen en zang.
  • Xuan Rodríguez – Asturische doedelzak en zang.

Discografíe

  • Deva (1987)
  • Na Llende (1990)
  • L’otru llau de la mar (1992)
  • IV (1995)
  • Un tiempu meyor (1999)

De groep heeft een website en die kan je vinden op: Llan de Cubel
De site is in het Spaans en het Engels.

Een voorbeeld van hun muziek staat hierna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *