Stop illegale visserij

vissen

Volgens de Andalusische overheid heeft het intensieve werk van de milieuambtenaren van het Cabo de Gata-Nijar Natuur Park het aantal zaken duidelijk laten dalen.

Alhoewel de visserij een belangrijk onderdeel in het levensonderhoud van talrijke families in de provincie Almeria is zijn er toch een aantal regels en limieten aan verbonden.   Helaas volgt niet iedereen deze regels en zo zijn er steeds mensen die gaan vissen in beschermd gebied in het natuurpark.  De overheid heeft daarom beslist om dag en nacht toezicht te gaan houden.

Zo zijn er een aantal belangrijke operaties uitgevoerd die ook hun weerklank in de pers hebben gevonden en dat heeft ongetwijfeld een aantal potentiële illegale vissers afgeschrikt.  Zo was er de zaak waarbij twee vissers alles moesten achterlaten toen zij op de vlucht sloegen voor de inspecteurs.  Ze lieten al hun materieel achter waaronder wetsuits, duikmateriaal en onderwater geweren maar ook hun vangst,

Verder werd er een illegale octopus val gevonden aan de Playa de Monsul, een dozijn visvallen werden ontdekt in Cala de Enmedio en werden er een groot aantal hengelaars betrapt en beboet die zonder vergunning visten.

Hoe men een vergunning kan verkrijgen kan men lezen op vissen in Spanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *