Gratis wifi in de Spaanse hogesnelheidstreinen

trein

Vanaf 5 december zal de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe beginnen met het testen van gratis wifi aan boord van de Spaanse hogesnelheidstreinen AVE. De eerste route die gratis draadloos internet zal aanbieden is de lijn tussen Madrid en Sevilla. Deze wifi zal enkele maanden getest worden waarna het gratis internet langzaamaan in alle AVE treinen zal komen. Naast een gratis verbinding komt er ook een betaalde premium connectie.

Er was al wifi aan boord van de AVE treinen maar tot nu toe moest daarvoor betaald worden aangezien het om een “extra” service ging van internetaanbieder Movistar. Daar gaat echter verandeing in komen en de AVE hogesnelheidstreinen zullen eind 2017 allemaal gratis wifi aan boord hebben. Als reizigers een betere en snellere verbinding willen hebben kunnen ze voor een premium service kiezen. Alle Renfe reizigers die echter een “tarjeta de fidelización” kaart hebben als speciale reiziger, hebben kans op een gratis premium verbinding.

Vanaf volgend jaar kunnen dus alle AVE passagiers gratis gebruik maken van een “basis” wifi internetverbinding. Wil men echter meer en sneller gaan dan kunnen de reizigers met een “MásRenfe” kaart voor 2 euro extra een premium pakket nemen terwijl de reizigers die een zilveren, gouden of premium kaart hebben gratis gebruik kunnen gaan maken van de premium wifi verbinding.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *