Dakidarría

Dakidarría is een Spaanse ska, punk en reggae groep die opgericht werd in Valmiñor, Galicië in 2002.  De teksten in hun muziek zijn zowel in het Spaans als in het Gallego.

Hun teksten hebben meestal een politieke en sociale inslag en zij zijn gericht tegen kapitalisme, consumentisme en vervreemding.

Naast deze zware thema’s kan hun muziek toch omschreven worden als “vrolijk en blij”.

De groep wordt gevormd door acht muzikanten.

Leden

  • Gabri gitaar en solozang
  • Simón: gitaar en zang
  • Alejandro Belerdas “Beler”: trombone
  • David: bas en zang
  • Juaki: trompet en zang
  • Anxo: saxofoon
  • Charli: toetsen
  • Ximo Tomás Maki: drum

Discografie

  • Diskordia Nas Rías Baixas. Maqueta (2002)
  • Fragasaurus Rex (2005)
  • El futuro nunca existió (2008)
  • Realidades alienantes (2010)
  • Utopías Emergentes (2011)
  • #10AnosNaRúa (2015)
  • Utopías EmerXentes (2015)
  • De Cuncas e de Mar (2016)

De groep heeft een website op Dakidarría

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *