Nuria Fergó

Foto: Teodoromix

Nuria Fernández Gómez, beter bekend als Nuria Fergó is geboren in Nerja, Málaga op 18 april 1979 en zij is een Spaanse zangeres en actrice.  Zij kreeg haar eerste bekendheid tijdens de eerste editie van de wedstrijd, Operación Triunfo in 2001.

Haar eerste album, Brisa de esperanza, kwam in 2001 op de markt en volgens cijfers van Productores de Música de España (Promusicae) behaalde Nuria Fergó tot nu toe drie platina albums en een gouden.

De zangeres is ook populair als presentatrice van gala’s en evenementen.  Door haar populariteit wordt zij ook veel gevraagd om mee te werken aan televisieprogramma’s en voor films.

Volgens een onderzoek dat in 2016 door het agentschap, Personality Media kon 72% van de Spaanse bevolking zich met haar identificeren.

In 1995 won zij de wedstrijd, Karaoke van Telecinco en besloot zij om artieste te worden.  Zij ging zanglessen volgen en zij presenteerde wedstrijden op de Andalusische televisie.  Daarnaast werd zij verkozen tot Miss Simpatía en Miss Málaga en werd zij Eerste Eredame van Miss Nerja.

Discografie

  • Brisa de esperanza (2002)
  • Locura (2003)
  • Paketenteres (2005)
  • Añoranzas (2007)
  • Tierra de nadie (2009)
  • Quiéreme (2001)
  • Castigo divino (2012)
  • Bailando bajo la lluvia (2017)

Nuria Fergó heeft een eigen website en die kan je vinden op Nuria.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *